Eenvoudige overwinning Arsenal op Zwaluwen ’30

Voorafgaand aan het duel tussen Arsenal en Zwaluwen ’30 werd duidelijk dat Arsenal toch de nodige spelers zou gaan missen. Dat alles heeft ermee te maken dat aanvoerder Jan Roeters in het huwelijksbootje trad, en meerdere teamgenoten waren aanwezig op deze dag. Trainer Imro Wielkens moest naar Jan Roeters ook clubtopscorer Kiet Versluys missen, evenals enkele andere selectiespelers. Desondanks heeft Arsenal een ruime overwinning binnengehaald. Op Sportpark De Schinkel was de thuisploeg met 3-0 te sterk voor de bezoekers uit Hoorn.

“We speelden eigenlijk een best aardige wedstrijd”, licht trainer Wielkens toe. “In de eerste helft waren beide ploegen aan het aftasten en wisten we allebei tot wat mogelijkheden te komen.” Echter was Arsenal wel de bovenliggende ploeg en kwam vijf minuten voor rust ook op voorsprong. Vanaf de rechterkant kwam Souhail Aanzi naar binnen en hij gaf met z’n linker de bal voor. Er was de nodige beweging in het strafschopgebied, maar uiteindelijk wist niemand de voorzet te raken. Hierdoor vloog de bal achter de Zwaluwen-doelman binnen.

In de pauze konden de spelers opwarmen aan de warme thee, maar snel na rust verdubbelde Arsenal al de voorsprong. Ditmaal wederom een aanval via de rechterkant, welke Chavez Levant bereikte. Hij controleerde goed en speelde zijn tegenstander uit, zijn schot vloog binnen en hij bracht de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Dit gaf de thuisploeg een meer comfortabele voorsprong. De derde Amsterdamse treffer was een ware teamgoal. Een aanval via meerdere schijven werd beloond met een doelpunt. “Fijn dat zoiets lukt, als trainer is het dan helemaal genieten”, aldus een trots Wielkens. Omar Boukhari was het sluitstuk van de aanval.

“We hebben wederom gewonnen en ook de nul gehouden.” Ook zag de trainer zijn team een uitstekende goal maken, maar het belangrijkste vindt hij het pas getrouwde echtpaar Roeters. “Deze overwinning is voor het echtpaar Roeters”, sluit Wielkens af. Aankomende dinsdag speelt Arsenal een bekerwedstrijd op bezoek Vlug en Vaardig. De volgende competitiewedstrijd is een uitwedstrijd bij Olympia Haarlem.

Bekijk hier de uitslagen, programma en de stand van de Zaterdag 2A competitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)