Home / Algemeen / Eenvoudige overwinning maakt HBOK kampioen

Eenvoudige overwinning maakt HBOK kampioen

Vorige week werd het kampioensfeest van HBOK nog verstoord door Arsenal, aangezien de ploegen tegen elkaar gelijk speelden. Dit weekend was het wel raak voor HBOK. Tegen het al gedegradeerde FC Almere werd een eenvoudige 6-0 overwinning geboekt. Hierdoor kroont HBOK zich tot kampioen van de zaterdag tweede klasse A.

Binnen tien minuten had HBOK al het aluminium geraakt. Max Sajet schoot, alleen de bal ging via de onderkant van de lat weer het veld in. Snel daarna dacht de thuisploeg wel op voorsprong te komen, maar dat ging ook niet door. De treffer werd door scheidsrechter Jack van Egmond afgekeurd wegens buitenspel. Wel ging er een uitstekende aanval, over meerdere schijven aan vooraf. De insteek van de wedstrijd werd snel duidelijk: het strafschopgebied van FC Almere werd belegerd en het was wachten op de eerste treffer. Uiteindelijk maakte Allon Koene de 1-0 met het hoofd. Ook Sajet dacht te scoren, maar hij raakte nogmaals de lat. Het was qua afronding niet de eerste helft van Sajet, want hij raakte voor de derde keer de lat. HBOK kwam door buitenspeler Romello Austin op een 2-0 voorsprong. De aanvaller kapte naar binnen en verschalkte Stann Grosmann.  Voor rust raakte HBOK voor de vierde keer de lat, Koene kopte een voorzet van rechtsback Nerivio Kasanwirjo tegen het aluminium. 

De tweede helft werd begonnen met een 2-0 tussenstand, terwijl HBOK meermaals de score had kunnen uitbreiden. Wel ging HBOK door met waar het aan begonnen was: aanvallen en kansen creëren. Voor Sajet was enkele minuten na de thee wel raak, zijn hoekschop verdween in een keer in het Almeerse doel.  De 4-0 kwam op naam van Koene, die zijn tweede van de middag maakte. Ook Austin maakte zijn tweede treffer, hij tikte een uitgespeelde aanval binnen. Invaller Tom de Lange maakte de 6-0, nadat de FC Almere-keeper uit positie was.

Door de zege is HBOK kampioen en komt het volgend seizoen uit in de zaterdag eerste klasse. FC Almere speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)