Eenvoudige overwinning ZSGOWMS in Vlaardingen

Wederom moest ZSGOWMS het opnemen tegen VFC uit Vlaardingen. Vorig jaar troffen de ploegen elkaar immers ook al, toen in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. In Amsterdam won ZSGOWMS toen met 2-0. Deze eerste speelronde van het seizoen 2023/2024 moesten de Amsterdammers afreizen naar Vlaardingen. En de drie punten mochten weer mee in de bus naar huis, ZSGOWMS won namelijk met 0-3.

Nieuwbakken trainer Jethro Abram zag zijn ploeg een puike wedstrijd spelen. “We waren heer en meester. VFC heeft eigenlijk amper kansen gehad.” Wel zag hij de nodige verbeterpunten. “Zo deden wij het niet goed in de eindfase. Er hadden betere keuzes gemaakt kunnen worden. Want we kunnen echt beter dan dit.”

Voor de oefenmeester wel een nieuwe competitie en ook de nodige nieuwe tegenstanders. “Zo ook VFC, die kende ik nog helemaal niet. Dus het is nog lastig in te schatten hoe ver we als team zijn.”

In de eerste 45 minuten kreeg ZSGOWMS meerdere goede mogelijkheden, maar enkele minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Donny van de Pol was de maker van de openingstreffer. Na de pauze ging men door met het creëren van kansen. De thuisploeg ging aanvallender wisselen, want met een 1-0 tussenstand is er altijd een resultaat te behalen. Hierdoor kreeg ZSGOWMS meer ruimte en een kwartier voor tijd wist Walid Mabrouk de voorsprong te verdubbelen. In de blessuretijd maakte invaller Jaheem Uiterloo de 3-0.

Volgende week ontvangt ZSGOWMS DSOV op Sportpark Ookmeer. De ploeg uit Vijfhuizen won deze speelronde met 2-1 van Bloemendaal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)