Eenvoudige thuiszege TOB op Jisp

Voor de derde week op rij is TOB zonder nederlaag gebleven na het dipje in maart tegen de top-5 ploegen. Na het teleurstellende gelijkspel vorige week in de derby bij De Meteoor maakte Jisp het geconcentreerd spelende TOB geen moment lastig waardoor de Amsterdammers op het eigen Sportpark Oostzanerwerf een eenvoudige overwinning konden boeken.

De formatie van trainer/coach Remco van Twiller kende vooraf een waslijst aan blessures, wat een basisplaats opleverde voor de 19-jarige Jaouad El Ghazaoui. Het was voor de jonge TOB-er daarom een des te mooier moment dat juist hij al na drie minuten de openingstreffer aan mocht tekenen. Ghazaoui kreeg op links de bal, dribbelde naar binnen en schoot diagonaal van 20 meter afstand de 1-0 binnen in de verre hoek. Daarmee liet hij Jisp-doelman Boris de Jong kansloos. Geholpen door de vroege voorspong kon de thuisploeg geduldig op zoek naar een tweede treffer. TOB bleef onder leiding van de 42-jarige Michel Dol geduldig zoeken naar de ruimtes die de Jisp defensie bij tijd en wijle liet vallen, maar tot een snelle verdubbeling van de score leidde dit nog niet. Via Moamar Heerenveen en Nick Koch kreeg het wel twee goede mogelijkheden, maar beide keren stond het vizier van de TOB-ers niet op scherp. Na een half uur viel de dik verdiende tweede treffer wel via de mee naar voren gekomen aanvoerder Dave Dekker. In een mêlee van spelers kwam de bal voor de voeten van Dekker en die twijfelde niet en zette de 2-0 op het bord. Een stand waarmee beide teams uiteindelijk ook de rust in gingen.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft geen moment. TOB bleef heer en meester en het elftal van trainer/coach Peter Tania beperkte zich tot tegenhouden met zo nu en dan een spaarzame counter, die door TOB steeds weer in de kiem gesmoord werd. Pas na ruim een uur spelen tekende Jisp het eerste schot op doel aan maar de inzet van invaller Beijaard miste de snelheid om TOB-doelman Giorgio Kuiper in verlegenheid te brengen. Niet veel later waren de gastheren wel trefzeker, hoewel deze goal wel met behulp van de Jisp-achterhoede tot stand kwam. Een inzet van Heerenveen kon op de doellijn met kunst-en-vliegwerk in eerste instantie nog tegengehouden worden maar de nieuwe inzet werd door Yesse Vlootman in het eigen doel gewerkt en zorgde zo voor de 3-0. De wedstrijd was door deze treffer beslist, maar TOB wilde graag nog wat aan het doelsaldo doen. Uit twee hoekschoppen kwamen Paul Bekker en Nick Koch koppend nog dicht bij de vierde treffer. Maar beiden kopte naast het doel van De Jong. Bekker mocht nog een keer alleen op De Jong aflopen, omspeelde de Jisp-doelman knap maar hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Met minder dan vijf minuten op de klok was het uiteindelijk de ingevallen Mucahit Bayar die uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied alsnog de 4-0 aantekende. Dit leek de eindstand te worden, maar in blessuretijd was het Jisp-aanvaller Kevin Tania die een onoplettendheid van de Amsterdamse achterhoede afstrafte en zo de ere treffer in de boeken schoot. Niet veel later floot de foutloos leidende arbiter Jay Huising voor het einde en was de 4-1 zege voor TOB een feit.

Woensdag aanstaande komt TOB opnieuw in actie in de vooruitgeschoven thuiswedstrijd tegen Westzaan. Met deze wedstrijd begint ook de strijd om de derde en laatste periodetitel. Jisp speelt zaterdag aanstaande thuis tegen Sporting Krommenie en lijkt degradatie naar de nieuw op te zetten vijfde klasse niet meer te kunnen ontlopen. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB