avv Swift

Eenvoudige zege brengt Swift naar volgende ronde

Swift was in Zondag 3c vlak achter kampioen WV-HEDW geëindigd en ging dus de nacompetitie in. Daarin was de eerste tegenstander VVW uit Wervershoof, dat in Zondag 3a achtste was geworden, maar wel een periodetitel had gewonnen. Het werd voor de Amsterdammers een makkelijke middag: 6-2.

Al in de tweede minuut lag eerste goal in het net, toen Antony Cvetkovic na een mooie voorzet vanaf links van Levi Parinussa de 1-0 maakte. De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten en werd van afstand gemaakt door Reda Moumane. Halverwege de eerste helft werd het ook 3-0, toen Joost Kooiman kon binnenkoppen bij de eerste paal. Daarna werd Swift wat slordiger en kon VVW uit een penalty iets terugdoen.

Ook na rust liep het bij Swift even wat moeizamer, maar het wist via Cvetkovic en Moumane de 4-1 en 5-1 te maken, waarmee de wedstrijd toch echt wel gespeeld was. VVW maakte nog de 5-2, voordat de 6-2 eindstand op het bord kwam.

“Als je zo snel voorkomt, is het geloof bij tegenstander snel weg. We speelden dan ook veel op de helft van de tegenstander en waren absoluut betere ploeg. Na afloop kregen we ook complimenten van de trainer van VVW. Hij vertelde dat ze dit seizoen twee keer zijn weggespeeld, een keer door Always Forward en nu dus door ons”, zo vertelt Bart Woldberg. De volgende horde is komend weekend BVC Bloemendaal: “Een tweedeklasser, dus dat zal een ander niveau zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)