Eenvoudige zege gehavend TOB tegen degradant Sloterdijk

TOB heeft zich geen tweede keer verslikt tegen de gedegradeerde hekkensluiter Sloterdijk. Eerder dit seizoen gaven de Noord-Amsterdammers nog een 3-1 voorsprong weg in de slotfase en moesten ze de punten delen. Dit keer hadden de TOB-ers geen kind aan de club uit Amsterdam-West.

Het elftal van trainer/coach Patrick de Meijere koos ervoor zich op eigen helft terug te trekken en de ruimtes zo klein mogelijk te houden om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken. Toch had TOB al na zes minuten de ruimte in de vijandelijke defensie gevonden via Jaouad El Ghazaoui. Oog-in-oog met Sloterdijk-doelman Tom Degger wist de jonge TOB-aanvaller het net nog niet te vinden. Niet veel later was het weer El Ghazaoui, die in kansrijke positie kwam nadat Degger een hard schot van Danny van de Kolk niet onder controle kreeg. Dit keer ging de inzet van El Ghazaoui naast. TOB hield de druk op de tegenstander en konden nog binnen de twintig minuten de volgende grote kans noteren. Jamie de Geir vond met een lange bal Van de Kolk voor het Sloterdijk-doel, maar zijn kopbal ging van dichtbij rakelings langs het Sloterdijk-doel.

Net voor het half uur was het eindelijk raak en kreeg TOB loon naar werken. Het was wederom een voorzet van De Geir van achteruit, die bij de tweede paal in het doelgebied kwam en dit keer was het Amer Mobarak die met zijn eerste treffer van het seizoen de dik verdiende 0-1 achter Degger kopte. Ook na deze openingstreffer bleven de gasten op zoek gaan meer treffers. Maar het vizier stond niet op scherp bij de TOB-ers, zoals ook aan het begin van de eerste helft. Daardoor hield het Sloterdijk in leven en gingen beide teams met een 0-1 tussenstand rusten.

Omdat Sloterdijk de hele eerste helft geen vuist kon maken en slechts met één spits speelde, koos TOB ervoor om de tweede helft met een verdediger minder en een versterkt middenveld te spelen. Dit pakte goed uit voor de bezoekers. Het aantal kansen nam enorm toe voor het geduldig spelende TOB. Maar belangrijker nog, de gecreëerde kansen werden nu wel benut. Twee minuten na rust verdubbelde TOB de score na goed voorbereidend werk van José Bebeto Ngeze. Hij bracht Joel Boateng in stelling en die bleef koelbloedig en schoot de 0-2 binnen. Ondanks het enorme overwicht van TOB en diverse goede kansen, duurde het tot de 64e minuut eer de gasten uit Noord de wedstrijd definitief naar zich toe konden trekken. Man van de wedstrijd Jaouad El Ghazaoui ontsnapte aan de aandacht van de Sloterdijk verdedigers en zette de 0-3 op het scorebord. Niet veel later was het weer raak met de vierde doelpuntenmaker van de dag.

Een splijtende pass van Mosawer Hashemi werd door Van de Kolk verlengt tot bij de doorgelopen Redouan Tahri die van dichtbij Degger kansloos liet en 0-4 maakte. Ngeze probeerde met twee vernietigende afstandsschoten met eerst zijn linkerbeen en daarna met zijn rechter een aandeel in de score te krijgen maar dit keer werden beide inzetten door Degger gekeerd. In de slotfase sloeg TOB alsnog twee keer toe. Eerst was het Judael Obboye die ook al zijn eerste treffer koppend maakte op aangeven van Timothy van de Berg. Het slot akkoord was voor Tahri die op aangeven van Mucahit Bayar voor de 0-6 eindstand zorgde.

Na afloop vernamen de TOB-ers dat nummer 2 AGB gelijk had gespeeld bij GeuzenMiddenmeer (1-1) waardoor het de voorsprong op AGB zag oplopen naar drie punten. Door dit puntenverlies komt nu TOS Actief weer op plaats twee, waardoor het ongemeen spannend blijft in Zaterdag 4c. Sloterdijk gaat komend weekend op bezoek bij De Meteoor. TOB moet proberen de koppositie te behouden tegen het sterke Vlug en Vaardig dat volop in de race is voor de derde periode.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)