Eenvoudige zege voor AFC (zaterdag) op Koninklijke HFC

Op een koude, mistige zaterdagmiddag troffen de zaterdagploegen van AFC en Koninklijke HFC elkaar al vroeg. Er werd al om 12.00 afgetrapt, omdat later op de middag ook AFC zondag in actie zou komen op Sportpark Goed Genoeg.

AFC beleeft na de degradatie vorig seizoen nu een uitstekend seizoen in de tweede klasse. Het staat stevig bovenaan. Al zal te ploeg niet kunnen promoveren, omdat de nieuwe regels van de KNVB dat verhinderen. Hetzelfde geldt voor Koninklijke HFC. De Haarlemmers promoveerden afgelopen seizoen naar de tweede klasse en draaien nu mee in de (sub)top, maar ook voor hen is de tweede klasse het plafond, omdat er al een team van de club actief is in de Tweede Divisie.

De twee ploegen spelen dit seizoen dus vooral om de eer en die kwam zaterdagmiddag AFC toe na een 2-0 zege.

Zo’n tien minuten voor rust kwam AFC op voorsprong dankzij een goal van Soufiane Hetli. Een paar minuten rust was hij ook de maker van de 2-0. Na een goede actie schoof hij de bal in de linkerbenedenhoek. Even later was het Max de Bruijne die in kansrijke positie tot een doelpoging kon komen, maar hij raakte de bal verkeerd. Niet lang daarna was AFC wederom gevaarlijk met Hetli, die goed werd weggestuurd over de linkerflank. De doelman was echter alert en was eerder bij de bal.

Het was AFC wat de klok sloeg en Koninklijke HFC had voetballend weinig in te brengen. De bezoekers uit Haarlem moesten het vooral hebben van lange ballen, maar die vielen zelden goed om gevaar mee te kunnen stichten. Met ongeveer een uur op de klok viel de bal wel achter de verdediging van AFC, maar kon Jemero Klosteren niet bij de bal om tot een doelpoging te komen. Koninklijke HFC wist daarna wel iets meer te creëren en wist met wederom een lange bal de voorhoede te bereiken. Hij sprintte er vandoor en kopte de bal naar de grond om ermee door te dribbelen richting de goal. De bal ging echter te ver voor hem uit, waardoor deze een prooi was voor doelman Jesse Goes.

In de slotfase was AFC nog kansrijk voor de 3-0, bijvoorbeeld na een snelle counter met Jaimy Roemer. Wederom was de Haarlemse goalie echter alert en kwam hij snel genoeg uit zijn doel om de bal weg te rammen. Zo bleef het bij 2-0.

AFC was er al zeker van dat het als winterkampioen de winterstop in zou gaan, maar dat doet het nu helemaal met een prettig gevoel. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Foto’s: Ineke de Haan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC