Home / Zaterdag 3b / Eenvoudige zege voor Blauw-Wit
Said Bentohami
Said Bentohami

Eenvoudige zege voor Blauw-Wit

De tweede bekerwedstrijd van dit seizoen begon meteen met een opstekertje voor thuisploeg Blauw-Wit. Al heel vlot werd er namelijk al een strafschop toegekend. Spits Moustafa Boussoufa had daar geen moeite mee, dus stond de 1-0 op het bord. Lange tijd in de eerste helft bleef Blauw-Wit de bovenliggende partij.

CTO ’70 probeerde er wel uit te komen, maar dat strandde meestal in goede bedoelingen, of slordigheden in de eindfase van de aanval. Halverwege de eerste helft werd de stand naar 2-0 getild. Na een soepele combinatie op het middenveld stond aanvoerder Adnane Barakat oog in oog met doelman Anwar Ramkisoen. Met een ogenschijnlijk simpele, maar o zo geraffineerde beweging, werd de doelman omspeeld, waarna scoren een makkelijk kunstje werd. Tot aan de rust golfde het spel op en neer. Het viel op dat spits Boussoufa van de thuisclub erg ongelukkig was in de afronding. Zowel in de eerste, als in de tweede helft eindigden zijn lobjes over de keeper net over, of stuiterde de bal via de lat weer het veld in. Al met al was 2-0 bij rust een juiste afspiegeling.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Blauw-Wit rustig combinerend, al werden de, voor het publiek vermakelijke, hoogstandjes af en toe te ver doorgevoerd. Na ongeveer een uur werd de stand naar 3-0 getild. De nu op het middenveld acterende Said Bentohami zette zich achter de bal bij een vrije trap. Als een raket vloog zijn schot in de winkelhaak. Deze 3-0 was direct de beslissing in de wedstrijd. Blauw-Wit voerde vervolgens enkele wissels door. Het spelbeeld veranderde niets. In de slotfase wist Bentohami, in een onoverzichtelijke situatie, de bal wederom over de lijn te krijgen. Door de 4-0 overwinning en de ruime 9-0 nederlaag van NVC bij Ajax (zat) 2 bleven de Blauw-Witters in de race om de volgende ronde te bereiken.

Komende zaterdag Blauw-Wit – Ajax 2. Wel op een heel ander niveau, maar de gedachten gaan toch een beetje uit naar het roemruchte verleden.

Tekst: Luc van Bolderick

Bekeruitslagen 5 september derde en vierde klasse

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!