Edwin Keizer

Eenvoudige zege voor IVV op Spartanen

IVV heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op Spartanen: 5-0.

De thuisploeg begon sterk en speelde het eerste kwartier vooral op de helft van de tegenstander. Na wat kleine kansen voor IVV, werd Spartanen twee keer via een counter gevaarlijk, maar het vizier van de voorhoede van Spartanen stond niet op scherp. Na ruim een half uur een prachtige aanval over rechts via aanvoerder Roy Bussman en Wessel Westerhof. Laatstgenoemde leverde een goede voorzet af richting Dylan van Os, de 18-jarige spits uit de eigen jeugd. Hij kwam goed naar de eerste paal en tikte zeer knap binnen in de korte hoek. IVV ging rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft werd Spartanen volledig overlopen door het goed spelende IVV. Uitblinker Alex Treuren kwam regelmatig van de linkerkant naar voren en bracht met zijn voorzetten veel gevaar. Na een kwartier in de tweede helft gaf Daryl Gerritsen een prachtige diepe pass op Wessel Westerhof, die zijn man passeerde en met zijn linkerbeen een goede voorzet gaf. Van Os kopte fraai de 2-0 binnen. Kort hierna weer een mooi doelpunt van Dylan van Os, waarmee hij zijn hattrick voltooide.

Jeffrey Gits kwam erin voor de moe gestreden Jeffrey Wilders, Jerry Buddingh kwam erin voor Boyd Mak en Dylan van Os kreeg een “publiekswissel” en Renaldo Jongebloet kwam er in. Vijf minuten voor tijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor een overtreding op Jongebloet. Roy Bussman ging achter de bal staan en schoot de vrije trap schitterend in het doel, 4-0. In de laatste minuut werd Jongebloet in het strafschopgebied gevloerd en nam zelf de penalty. Hij schoot deze onberispelijk binnen en bepaalde hiermee de eindstand op 5-0 overwinning van IVV.

IVV heeft na vier duels nog de volle score en staat dus bovenaan.