Eenvoudige zege voor Ouderkerk op FC Weesp

Voor Ouderkerk is het de komende weken alle zeilen bij zetten om minimaal op de achtste plaats te eindigen. Zaterdagmiddag trof het FC Weesp, dat degradatie niet meer lijkt af te kunnen wenden. Op bezoek in Weesp won Ouderkerk relatief eenvoudig: 0-2.

Ouderkerk dicteerde, met name in de eerste helft. Waarbij captain Thijs de Dood regelmatig een belangrijke schakel vormde tussen verdediging en aanval met in de spits Nick van Nieuwkerk, die vaak als aanspeelpunt fungeerde. Hij was het ook die al in de 9e minuut scoorde. De bal dreigde bij een aanval over de achterlijn te gaan, maar de mee opgekomen rechtervleugelverdediger Pepijn de Koning wist dat te voorkomen en vond vervolgens de vrijstaande Nick van Nieuwkerk. Met een loep zuivere schuiver zorgde hij voor de openingsgoal. In de 17e minuut was het opnieuw raak. Uit een corner vanaf links van Durante Olsman was het Tijmen de Bouter, die goed positie koos en met een kopbal alert reageerde en doel trof. (2-0)

Met zo’n vroege voorsprong op zak is het fijn voetballen, maar goals vielen er daarna niet meer. Ook niet toen de snelle en ijverige Durante zich in de 31e minuut behendig van zijn tegenstander ontdeed, maar zijn doelpoging zag stranden op het uitgestrekte been van de goalie van Weesp.

Na rust was Ouderkerk minder dominant, werden de ruimtes groter en volgden er ook minder aanvallen. Weesp was niet bij machte om daarvan te profiteren. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde, al raakte Ouderkerk tien minuten voor tijd nog wel paal én lat in een aanval.

Ouderkerk deed dus wat het moest doen en gaat volgende week naar Buitenveldert, dat derde staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Rob van ’t Veer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)