Eenvoudige zege voor Purmersteijn op Velsen

Afgelopen zondag moest Purmersteijn aantreden tegen het sterke en stugge Velsen, dat de afgelopen weken een geweldige serie had neergezet met winst tegen oonder anderen SJC en Be Quick, ploegen die strijden voor het kampioenschap. Purmersteijn kon nog steeds niet beschikken over Timo Polman, Martijn Riemersma en de licht geblesseerde Jordy Beekhof maar voor de rest was iedereen fit.

De beginfase was voor Velsen, dat gelijk de thuisclub onder druk zette. Na een paar kleine kansen in het eerste kwartier voor Velsen nam Purmersteijn de controle weer terug in de wedstrijd. Met prima veldspel en een sterk spelende Rowan Meijer in de controlerende rol werden er diverse kansen gecreëerd. Dat resulteerde na 24 minuten in de 1-0 van Marlon Amahkwah. De linksback was mee naar voren gegaan na een spelhervatting. Na het half wegwerken voor het doel van Velsen nam de linkerverdediger de bal in 1 keer op zijn schoen en volleyde de bal binnen. Toch moest de ploeg van El Bouziani scherp blijven, want ook Velsen kwam er af en toe scherp uit met counters. Maar de thuisploeg was effectief en scoorde voor rust via Mylan Polman de 2-0.

In de tweede helft schoot Velsen weer uit de startblokken en had het een kans op de aansluitingstreffer. Maar oog in oog met Nick van Santen slaagde Velsen daar niet in. Daarna was het gedaan met het offensief van de bezoekers. Een regen aan kansen creëerde Purmersteijn om de score uit te breiden maar pas in de 73e minuut leidde dat tot een volgende goal. Polman werd weggestoken en wist Mircle Elstak te bereiken, die er 3-0 van maakte. Daarna verslapte de thuisploeg wat en werd het via een ongelukkige eigen goal van Amahkwah 3-1. In het laatste kwartier kreeg Purmersteijn nog legio kansen op meer goals, maar die werden niet gemaakt.

Volgende week gaan de Purmerenders naar VOC, dat een behoorlijke draai om de oren kreeg van Hoogeveen met 6-0. Bekijk hier de stand en het programma in de Hoofdklasse Zondag A

Bron: Purmersteijn

Foto’s: José Mol