Home / Algemeen / Eenvoudige zege voor Wartburgia op RODA ’23

Eenvoudige zege voor Wartburgia op RODA ’23

De op een na laatste wedstrijd van de competitie voor beide ploegen begon met een fel aanvallend RODA ’23. Na wat plaagstootjes kreeg RODA ’23 een mooie kans, maar keeper Marius Jansen redde knap op een laag schot in de linkerhoek. Bij een van de eerste uitvallen van de thuisclub was het raak. David van Paridon schatte de snelheid van Milan Besselink goed in en uit diens voorzet had Armando Cuvalaj de bal voor het intikken.

Wartburgia beleefde een effectieve middag, want niet veel later gaf Dylan van Dam strak voor en stond Cuvalaj opnieuw op de goede plek; 2-0. Net wanneer het een ‘walk-over’ leek te worden, leidde een klein foutenfestival in de Wartburgiaanse verdediging tot de 2-1 na 26 minuten. Net voor rust werd de marge echter weer twee door een knappe dubbele een-twee tussen Besselink en Van Dam in het strafschopgebied van RODA ’23, waarna Besselink bekwaam afrondde. Voor het rustsignaal raakte Jesse Bollen met een goed schot de lat, maar het bleef 3-1.

Na rust zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Wartburgia hoefde niet en RODA ’23 kon niet. De beste kansen waren uiteindelijk voor de thuisploeg. Net voor tijd zette Tim Koning ‘man of the match’ Besselink nog eens vrij voor de keeper, die het overzicht behield en de bal af gaf op de meegekomen Van Paridon. Door de 4-1 eindstand blijft het tot het tot de allerlaatste competitiedag spannend in de strijd om de tweede plek tussen EVC en Wartburgia omdat beide ploegen precies hetzelfde doelsaldo hebben. Die plek zal uiteindelijk gaan bepalen wie de tegenstander wordt in de nacompetitie.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Send this to a friend