Home / Zaterdag 4e / Eerste competitiezege voor sterk TOB tegen TABA

Eerste competitiezege voor sterk TOB tegen TABA

Na drie wedstrijden zonder zege heeft TOB de eerste overwinning geboekt. Na één nederlaag en twee gelijke spelen waren de noord-Amsterdammers op het eigen Sportpark Oostzanerwerf thuis te sterk voor TABA.

TOB begon furieus aan de wedstrijd en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Over de linkerkant kwam met name Esterno Vreugd een aantal keer goed door, maar zijn voorzetten misten de juiste richting. Nog binnen de eerste tien minuten was de eerste kans voor de thuisploeg een feit. Miguel Ghering draaide zich in het strafschopgebied van TABA goed vrij, maar verspeelde vervolgens de bal. Niet lang daarna kreeg ook TABA de eerste kans. Een goede vrije trap van Tomàs de Vilas-Boas Lebreiro vloog richting de rechterbovenhoek, maar de van een blessure teruggekeerde doelman Giorgio Kuiper tikte de bal met een katachtige reactie tot hoekschop. Deze hoekschop leverde geen kans op voor TABA, maar op de counter wel voor TOB. Moamar Heerenveen was zijn directe tegenstander te snel af en zijn voorzet bereikte Ghering die in de korte hoek de 1-0 voor TOB aantekende.

Op het door de regen steeds zwaarder wordende veld denderden de gastheren door op zoek naar een tweede treffer. Die viel tien minuten na de openingstreffer en dit keer was het Heerenveen zelf die na goed voorbereidend werk van José Bebeto Ngeze de 2-0 op het scorebord zette. TABA kwam er sporadisch uit, maar dan was het wel meteen dreigend. Even leken ze de 2-1 te maken maar de bal die koppend in een mêlee van spelers in het TOB-doel terecht kwam, werd wegens buitenspel door scheidsrechter Schimmel afgekeurd. Ook in laatste kwartier bleef het duel levendig. TOB bleef de gecreëerde mogelijkheden verprutsen, een vlammend afstandsschot van Daan Klein kon door Kuiper pas in tweede instantie onschadelijk gemaakt worden. Het was dan ook een klein wonder dat de ruststand op 2-0 voor TOB bleef steken.

De TOB-ers gingen direct bij het begin van de 2e helft door waar ze de 1e helft geëindigd waren. Dit resulteerde al binnen twee minuten na de thee in de verdiende 3-0 voorsprong. Het was Timothy van den Berg die de aanval zelf opzette. Hij ging over de as de combinatie aan met Sergay Gemin en schoot vervolgens met een hele fraaie boog de 3-0 achter de kansloze TABA-doelman Bruno Reichert. TOB dacht de buit binnen te hebben maar niets was minder waar. Een minuut na de bevrijdende derde treffer stond de TOB-defensie niet goed bij een inworp van TABA. Daardoor kon vanaf de rechterflank ongehinderd een afgemeten voorzet gegeven worden, die door Roemer Smid onberispelijk in het TOB doel geschoten werd, 3-1. De wedstrijd bleef aantrekkelijk en hield het zelfde spelbeeld. TOB bleef de bovenliggende partij, maar vergat keer op keer de wedstrijd in het slot te duwen. Met name Gemin vergat zijn ploeg in veilige haven te schieten. Op de counter bleef TABA gevaarlijk.

Met nog tien minuten op de klok kreeg TOB bijna de rekening gepresenteerd van alle gemiste kansen toen Lebreiro met een indraaiend schot van afstand de buitenkant van de paal trof. Bij TOB kwamen Jordi Klein en de ook al van een blessure teruggekeerde Mosawer Hashemi als verse krachten binnen de lijnen om de zege over de finish heen te trekken, en zo geschiedde. Vier minuten voor tijd was het Heerenveen die wederom te snel was voor zijn directe tegenstander. Zijn voorzet ging richting de in buitenspelpositie staande Klein, maar die liet de bal slim lopen voor Gemin. Met een tegendraadse schuiver in de verre hoek zorgde hij voor 4-1. De koek was echter nog niet op want het slotakkoord was voor TABA. De 4-2 uit een vrije trap van Maarten Ernest was voor de statistieken maar wel met afstand de mooiste treffer van de dag. Ernest schoot vanaf 25 met de bal stijf in het kruis, wat zelfs bij de TOB-ers voor waardering zorgde. Niet veel later klonk het verlossende eindsignaal van de sterk fluitende Schimmel en kon TOB de eerste driepunter noteren.

Komend weekend is TOB vrij, de week daarna staat De Derby van Tuindorp Oostzaan op het programma als de nieuwe coronamaatregelen dat nog toelaten. TABA mag op bezoek bij Robinhood.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4e

Send this to a friend