Eerste driepunter AMVJ: 3-2 winst tegen Zwaluwen

Vorig weekend ging AMVJ ten onder tegen OSV, dus stond de ploeg van trainer Ricky Kumar nog op nul punten aan de start van de tweede speelronde. Ditmaal kwam het gedegradeerde Zwaluwen uit Hoorn op bezoek. Op Sportpark Het Loopveld kon AMVJ de drie punten bijschrijven. De bordeauxrode formatie won met 3 tegen 2.

“Het is top gegaan”, aldus de zeer tevreden oefenmeester Kumar. Al in de zevende minuut kwamen zijn manschappen op voorsprong. Bij een hoekschop kopte Burak Sitil eerst, maar zijn kopbal werd gekeerd. In de rebound wist spits Thierry van der Kooye de openingstreffer te scoren. Nog geen twintig minuten later wist AMVJ de score te verdubbelen. Het collectief zette druk op de bezoekers, waardoor de bal op de vijandige helft kon worden veroverd. Uiteindelijk werd de bal afgelegd op de spits: 2-0 en wederom een goal van Van der Kooye. Wel wist Zwaluwen nog de aansluitingstreffer te maken. Bij een corner maakte Diovaris Balentina het doelpunt.

Kumar zag zijn team, ook in het tweede bedrijf, naar bekoren werken: “We zaten er kort op, leverden veel strijd en hadden ook de goede beleving. Ook wonnen we veel tweede ballen.” Halverwege de tweede helft maakte Lionel Grootfaam een uitstekende treffer: van circa 20 meter schoot hij het leer in de verre kruising. Daarna had AMVJ verder uit moeten lopen, maar slaagde daar niet in. Van der Kooye kreeg de grootste mogelijkheid: bij een leeg goal raakte hij de lat. “Wel kregen we in mijn ogen nog een onterechte penalty tegen”, aldus Kumar. Het buitenkansje werd door voormalig SDZ- en De Dijk-speler Leon Schipper verzilverd.

“We hielden de spanning er in de slotfase in. Een klein foutje kon fataal zijn, maar we hielden stand en hebben drie mooie punten kunnen bijschrijven”, besluit de trainer. Volgende week zaterdag speelt AMVJ tegen Koninklijke HFC. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s door Ton van Eenennaam. Bekijk hier alle foto’s van Ton.