Eerste driepunter voor Wartburgia

Ondanks alle goede voornemens van de thuisclub om in de derde wedstrijd van het seizoen voor het eerst drie punten te pakken, stond Wartburgia na 3 minuten al 0-1 achter.

De eerste corner van de bezoekers passeerde zo’n 10 spelers voordat Sieme Luit hem achter de keeper tikte. Het bleek de opmaat voor een saaie en slechte eerste helft van beide kanten. De patronen van voor corona bleken bij Wartburgia, dat een aantal spelbepalende spelers miste, nog niet terug gevonden en ondanks een licht veldoverwicht bleef VVA/De Spartaan gemakkelijk overeind. Het kreeg nog een prima kans na een snelle uitbraak, maar Wartburgia’s keeper reageerde alert.

Na de rust bracht trainer Hans Schakel 2 verse krachten in en dat maakte een groot verschil. Jesse Bollen bracht rust op het middenveld en Dylan van Dam kon zich uitleven op links. VVA/De Spartaan kreeg een goede kans op 0-2 via een snelle ingooi, maar de knappe lob ging net over. Hierna werd Wartburgia dreigender en in de 53ste minuut nam Van Dam de bal uit een afgeslagen aanval in één keer op zijn slof en scoorde de verdiende gelijkmaker. De thuisclub putte moed uit de gelijkmaker en plotsklaps was de ‘flow’ van vroeger terug. Al binnen 4 minuten volgde de 2-1, opnieuw door van Dam via een van richting veranderd schot. Wartburgia bleef drukken maar grote kansen voor Daan Tuerlings en Dylan van Dam bleven steken in goede bedoelingen. VVA/De Spartaan perste er nog een slot offensief uit, maar kon niet meer gevaarlijk worden.
Wartburgia klimt een paar plaatsen en lijkt begonnen aan de lange weg terug naar de bovenste regionen.