Eerste nederlaag AGB in doelpuntrijk duel

Een ware doelpuntenregen was er deze zondag op Sportpark Ookmeer. AGB, koploper in de eerste klasse A, ontving middenmotor SV Hillegom. De afgelopen seizoenen stonden de oefenmeesters van de ploegen ook al tegenover elkaar. Bij AGB stond uiteraard Imdat Ilguy aan het roer, terwijl Hillegom-trainer Thijs Sluijter de coach was van SDZ.

In de eerste minuut van de wedstrijd keek AGB al tegen een achterstand aan. De bezoekers kwamen op voorsprong door een doelpunt van Dilano Wegkamp. De thuisploeg kwam wel op gelijke hoogte door een doelpunt van Marouane Bensabouh. De middenvelder tekende aan voor de gelijkmaker. AGB was daarna dichtbij de leiding, na een goede actie gaf aanvoerder Hursut Meric voor. Bakary Jobe stond op de juiste plaats en kopte tegendraads: rakelings naast. Alleen was het Hillegom dat daarna wederom aan de leiding kwam. Een vrije trap van Wesley van Vuren werd fraai binnengekopt door Maurice van der Neut. AGB kreeg meerdere mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen, en uit een vrije trap was het raak. Meric slingerde de bal voor, waardoor Jobe kon koppen. Echter raakte hij het aluminium, maar de rebound was een gemakkelijke prooi voor Soeremly te Vrede. Hierdoor zochten de ploegen met een 2-2 gelijkspel de kleedkamer op.

In de tweede helft ging AGB op jacht naar de overwinning en creëerde meerdere kansen waaruit gescoord kon worden. Echter benutte Hillegom de mogelijkheden uitstekend. Wederom was het Wegkamp die met scherp schoot: 2-3. Ook Van der Neut wist nogmaals te scoren, hij tekende aan voor de 2-4. De thuisploeg bleef zoeken naar de aansluitingstreffer en was daar in de slotfase ook nog een paar keer dichtbij, maar de ploeg was niet gelukkig in de afronding. De Amsterdammers scoorden nog wel, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na het laatste fluitsignaal gingen de koppies van AGB naar beneden en werd het kleedlokaal opgezocht, terwijl de gasten dolblij van vreugde waren. “De kantine blijft langer open!’”, liet de staf van Hillegom weten aan de spelers. Door de zege van Hillegom loopt AGB tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De Amsterdammers zijn nu ook de koppositie kwijt geraakt, want Kolping Boys profiteerde van de misstap. Aankomende woensdag speelt AGB een bekerwedstrijd, bij DOSC in Den Dolder.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB