Home / Algemeen / Eerste nederlaag van het seizoen voor IVV
Frans Schuitemaker

Eerste nederlaag van het seizoen voor IVV

Voor het eerst dit seizoen is IVV tegen een nederlaag aan gelopen. Op bezoek bij Theole, dat ook bovenin meedoet, werd het 2-0.

“In de eerste helft waren we eigenlijk de betere ploeg en creëerden we ook een paar goede kansen”, aldus Frans Schuitemaker. Maar goals vielen er niet en zo was het bij rust nog 0-0. Maar na rust werd het snel 1-0. “We stonden niet helemaal goed achterin en in de omschakeling maakten zij de goal.”

“We hebben in de tweede helft minder goed gespeeld en ook bijna geen kansen gecreëerd. Twintig minuten voor tijd maakten zij dan ook nog de 2-0 en was het gespeeld”, aldus Schuitemaker. Hoewel IVV dit seizoen al 50 goals maakte, vallen de goals de laatste weken moeilijk: “We hebben op dit moment even wat moeite met scoren en op voorsprong komen. Als dat weer terugkomt, dan moet een tegenstander ook wat anders gaan doen.”

Het geluk van IVV was dat De Meer ook verloor, de Amsterdammers gingen onderuit bij SO Soest: “Dat is het enige pluspunt van de dag, dat De Meer ook verloren heeft. Theole is de grote winnaar van dit weekend, zij doen ook weer mee om de titel”, aldus Schuitemaker. Zoals gezegd was het voor IVV de eerste nederlaag van het seizoen: “Natuurlijk wil je altijd winnen, maar die nederlaag zou er toch een keer komen. Dat hebben we nu dan maar gehad. Liever nu, dan later in het seizoen. Nu ligt alles nog open.” Volgende week krijgt IVV bezoek van DWS. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler