Eerste nederlaag voor Sporting Martinus

Voor Sporting Martinus stond zondag de topper met VSV op het programma. Tussen de Amsterdamse ploegen, doet ook VSV dit seizoen mee om de titel. En dat hebben ze bij Martinus geweten, de ploeg uit Amstelveen leed in Velserbroek de eerste nederlaag van het seizoen: 2-1, dankzij een goal in blessuretijd.

Sporting Martinus startte voortvarend en kwam reeds in de vijfde minuut al fraai op voorsprong. Vanaf de linkerzijlijn vloog een bal van Jay Day, die bedoeld leek als voorzet, met hulp van de wind over iedereen heen het doel in. Daarna werd ook VSV gevaarlijk voor het doel van Danny Been en kwamen de bezoekers een paar keer goed weg. Ook Sporting Martinus kreeg kansen, zo mikte Ralph Groenteman na een klutsbal net langs de verkeerde kant van de paal en eindigde ook een afstandsschot van Björn van Breenen net naast. Zo werd met een 0-1 stand de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft had Martinus de wind tegen en leek het lang de wedstrijd onder controle te hebben. Een ongelukkige invalbeurt van Jasper Wessing bracht daar echter verandering in. Al na twee minuten wier hij zich voor een schot dat anders zeker het doel in was gegaan, echter kreeg hij de bal op de arm en moest hij met rood meteen weer vertrekken. De penalty werd benut: 1-1. Er waren nog tien Martianen over om er dan tenminste een punt uit te slepen. VSV drong aan, ook Martinus kreeg nog kansen, waaronder een schot van Luka Musimi. In blessuretijd viel dan toch nog de 2-1. Na een scrimmage rond de 16-meterlijn belandde de bal pardoes voor een VSV-speler, die met een listig schuivertje binnentike.

Toch heeft Sporting Martinus alles nog in eigen hand als het gaat om de periodetitel. Het heeft evenveel punten als ZSGOWMS en een nét iets beter doelsaldo. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in de periode, waarvan de eerste voor Martinus volgende week uit bij Spaarnwoude is.