Eerste oefenduel AFC eindigt in 4-0 nederlaag

Voor AFC stond zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Op bezoek bij FC Den Bosch werd met 4-0 verloren.

In de eerste helft speelde AFC met de volgende 11 namen: Zonneveld, Curiel, Maatsen, Linthorst, Claver, Benninga, Tillema, Wooninck, Hetli, Ignacio, Siali. Na ruim tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Nikolaj Möller stuitte op Zonneveld, maar de rebound werd benut door Asier Córdoba. Na een klein half uur maakt Anass Ahannach er 2-0 van. Niet lang daarna had AFC na ongelukkig verdedigen een kans op de 2-1 via Raily Ignacio, maar Den Bosch hield het doel schoon. Jordy van der Winden schoot daarna de 3-0 tegen de touwen en dat was ook de ruststand.

Na rust stonden er bij AFC 11 andere spelers op het veld: Van Zetten, Betti, Markiet, Van der Greft, Van Weerdenburg, Hoek, Teijsse, Ascension, Eliasar, Zoutberg en Jesse. Maar niet lang na rust werd het 4-0, dankzij een kopbal van Dylan Ryan. Namens AFC kreeg Matthijs Jesse nog een kans op de eretreffer, maar die viel uiteindelijk niet.

Volgende week zaterdag staat het volgende duel voor AFC op de planning, dan gaat het op bezoek bij Jong AZ.