Eerste punt in de Tweede Divisie voor OFC

Vorige week debuteerde OFC in de Tweede Divisie op bezoek bij IJsselmeervogels. De Oostzaners deden zeker in de tweede helft niet onder voor de tegenstander, maar vertrokken na de 3-2 nederlaag toch met lege handen uit Spakenburg. Zaterdagmiddag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma, TEC uit Tiel kwam op bezoek. OFC wist het eerste punt op het hoogste amateurniveau veilig te stellen.

Net als vorige week kende OFC een spectaculaire start van het duel, dit keer was het zelf de ploeg die de score opende. Na drie minuten nam de thuisploeg al de leiding via Maxwell Frimpong. Met een half uur op de klok werd het echter 1-1 via Bo van Essen, die op aangeven van Adham El Idrissi wist te scoren. Maar OFC wist de voorsprong snel te herstellen, want twee minuten later vond ook Niels Butter het net.

Wederom zat het OFC blessuretechnisch niet mee. Vorige week viel Fons Gemmel uit met een kruisbandblessure, nu moesten Victor van der Linde en Fernando Lewis noodgedwongen vroegtijdig het veld verlaten.

Desondanks bleef de 2-1 tussenstand lang op het scorebord staan, ook in de tweede helft. Zo leek OFC op een zege af te stevenen, maar een paar minuten voor tijd kwam daar verandering in. Op aangeven van Doriano Kortstam tekende Marciano Mengerink voor de 2-2. Zo pakte OFC het eerste punt in de Tweede Divisie. Op basis van de eerste helft had er wellicht meer in gezeten, maar het begin is er.

Volgende week staat voor OFC weer een uitduel op het programma, dan bij Rijnsburgse Boys. Die ploeg ging zaterdag met 4-0 onderuit bij Quick Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC