Eerste punten Amstelveen in uitwedstrijd in 2022

Amstelveen Heemraad heeft in 2022 alle thuiswedstrijden gewonnen, maar pakte nog geen enkel punt in uitwedstrijden. In Amsterdam-West kwam de ommekeer en stond er, na 90 minuten spelen, 0-1 op het niet aanwezige scorebord. Waardoor Amstelveen de volle buit meenam en VVA/Spartaan met lege handen achterbleef. Robert Lesmeister schoot in de vierde minuut de 0-1 binnen en hij kroonde zich daarmee tot matchwinnaar.

Voor beide teams was een resultaat van belang. VVA/Spartaan staat net onder de streep voor nacompetitie en Amstelveen staat daar zes punten boven. Amstelveen was vanaf het begin veel aan de bal en er kwam al snel dreiging. Al in de vierde minuut vertaalde dat zich in een voorsprong. Robert Lesmeister werd met een man in zijn rug aangespeeld, controleerde de bal perfect en vond met een krul het gaatje. VVA/Spartaan-keeper Sander van den Bogaard stond erbij en keek ernaar. Amstelveen op een 0-1 voorsprong en had de controle over de wedstrijd. De bezoekers hadden zeker de wedstrijd op slot moeten gooien, maar twee 100% kansen bleven onbenut om het vonnis te vellen. Aan de andere kant kreeg VVA/Spartaan wel hier en daar een kans. Zeker toen Yassir Smlali vijf verdedigers van Amstelveen omzeilde, maar daarna op paal schoot.

De tweede helft was er zeker niet één om in extase te geraken. Door de 0-1 stand bleef het spannend, maar er waren aan beide kanten weinig kansen. Na 90 minuten vond de goed fluitende Owen van Hooff het genoeg en was de 0-1 zege van Amstelveen een feit.

Volgende week zaterdag krijgt Amstelveen SCW op visite en moet VVA/Spartaan het thuis opnemen tegen AH ’78. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek. Bekijk hier veel meer foto’s van Hans.