Home / Zaterdag 1a / Eerste puntverlies voor AFC

Eerste puntverlies voor AFC

AFC speelde zaterdagmiddag uit in Monnickendam en verspeelde daar de eerste punten van de competitie. AFC speelde een erg goede eerste helft, maar liet de voorsprong in tweede helft uit hun handen glippen.

AFC begon erg sterk en kwam daardoor ook snel op voorsprong. Na 5 minuten kwam de ploeg dankzij Max de Bruijne op 1-0. Uit de scherp aangegeven corner liet De Bruijne de keeper kansloos toekijken. De supporters mochten er niet bij zijn, maar de stafleden en bestuursleden dachten gelijk aan een monsterscore. Die monsterscore bleef uit, maar de grote kansen kwamen er wel. Benno Nihom zag een paar grote kansen gemist worden en ging met een magere 0-1 voorsprong rusten. “Voor het overwicht wat wij hadden de eerste helft hebben we te weinig kansen gecreëerd. We hadden meer diepte in ons spel moeten toepassen en waren soms wat slordig in de laatste pass, maar we gaven gelukkig niks weg,” vertelt Nihom.

Na de koffie of thee kwamen de beide teams weer naar buiten en viel eraf toe een regenbui. AFC begon goed aan de tweede helft, maar net als in de eerste helft liet AFC de thuisploeg in leven. Monnickendam merkte dat ook en kwam na de zestigste minuut uit hun schulp en maakte het de ploeg van Benno Nihom lastig. Monnickendam, dat de eerste helft totaal kansloos leek, kwam na 75 minuten zelf is op 1-1. Na de snelle 0-1 dachten alle aanwezigen dat dit wel een grote uitslag kon worden, maar schijn bedroog. De wedstrijd eindigde in magere 1-1. 

Gezien de verhoudingen was een gelijkspel misschien niet terecht, maar Nihom is kritisch en denkt daar anders over. “Als je zo veel de overhand hebt en je kansen niet afmaakt dan is het een terecht gelijkspel, ja.” AFC verspeelt op een zure manier 2 punten, maar heeft geluk dat de concurrentie dat ook doet en behoudt de eerste plek.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Tekst: Auke Kooreman 

Foto: Sandy Wijsman

Send this to a friend