Eerste puntverlies voor SC Buitenboys bij AH’78

Buitenboys heeft zaterdag het eerste puntverlies geleden. De ploeg van Mark Steur moest op bezoek bij AH’78, een tegenstander die altijd wel tot scoren komt. Ook nu was dat het geval, drie keer. Buitenboys deed hetzelfde zodat er een 3-3 eindstand genoteerd kon worden.

Het werd geen makkelijk duel voor Buitenboys, dat de eerste twee duels fors had gewonnen. De ploeg van Steur kwam tegen AH’78 met 2-0 achter, eerst was het Edmar Parera die de 1-0 maakte en in minuut 28 werd het ook nog 2-0 door Jerain Heldoorn. Buitenboys toonde in deze fase weinig strijd. Rowdy Moorman maakte voor rust nog wel de aansluitingstreffer uit een hoekschop: 2-1.

In de tweede helft een ander Buitenboys dat goed uit de kleedkamer komt. Binnen tien minuten was de stand 2-3 voor Buitenboys, eerst was het Collins John die scoorde en Rowdy Moorman scoorde niet veel later. Het werd hierna een pittige wedstrijd met felle duels maar het bleef sportief. Er waren in deze fase nog kansen over en weer maar uiteindelijk ging AH’78 hier beter mee om en wist toch nog de gelijkmaker te scoren door Edmar Parera. Buitenboys probeerde nog wel om aan het langste eind te trekken, maar slaagde daar niet meer in.

Buitenboys-trainer Mark Steur was uiteindelijk toch nog wel blij met een punt. ”In de eerste helft lieten we het volledig afweten en ging er veel mis, maar toen we na de rust snel op voorsprong kwamen lagen de drie punten voor het grijpen. Dat dan toch nog de gelijkmaker valt is jammer, maar misschien is dit wel een goede uitslag voor dit duel”.

Komende wedstrijd krijgt Buitenboys JOS/Watergraafsmeer op bezoek en moet AH’78 op bezoek bij Kadoelen.

Tekst: Herman de Wit