Home / Algemeen / Eerste puntverlies voor WV-HEDW

Eerste puntverlies voor WV-HEDW

Het moest er een keer van komen. “Liever niet natuurlijk, maar verwachten dat je alle zesentwintig wedstrijden wint is niet reëel,” berustte coach Marcel Valk na afloop. Op het zonovergoten sportpark Middenmeer liet WV-HEDW voor het eerst in het lopende seizoen twee punten aan de tegenstander. Forum Sport, dat vooraf al aankondigde voor de punten te gaan, dwong de lijstaanvoerder op knappe wijze een 1-1 puntendeling af.

De openingsminuten waren nog duidelijk voor WV-HEDW. “Dit kan weleens een leuke middag worden,” dacht Valk op de bank toen hij zijn ploeg fel uit de startblokken zag schieten. Het lukte Forum Sport echter om binnen vijf minuten de bordjes drastisch te verhangen. Uit notabene de eerste serieuze aanvalsopzet van de Voorburgers knalde aanvaller Edoardo Saurwalt de bal achter doelman Matthijs Kuiper in het net.

Zo vroeg in de wedstrijd op achterstand komen hoeft geen probleem te zijn, maar de thuisploeg had het er zichtbaar even te kwaad mee. “Vanaf minuut vijf tot zo ongeveer halverwege de eerste helft hadden wij het lastig,” beaamde Marcel Valk na afloop. “Niet dat we het helemaal kwijt waren, maar het lukte niet zomaar om weer in ons spel te komen.” Dat Danny Blom rond de twintigste minuut met een schot vanaf zeker vijfentwintig meter afstand de ploegen weer op gelijke hoogte bracht, hielp WV-HEDW in ieder geval wel weer in de goede richting. Maar ook daarna werd het nooit vloeiend, hoezeer bijvoorbeeld rechtsback Sureyo Macrander zijn best deed om vanaf de flank voor aanvoer te zorgen. De afstandstreffer van Blom onderstreepte bovenal het onvermogen om doelrijpe kansen binnen de zestienmeter te creëren.

Na de hervatting werd het er qua grip op het spel niet veel beter op. Forum Sport speelde gewoonweg een puike partij in de verdediging en op het middenveld, en kwam er steevast sterk uit zodra de mogelijkheid zich voordeed. Toch kwamen er nu wel mogelijkheden om de voorsprong te pakken, waaronder twee opgelegde kansen die door aanvaller Joost Heij opzichtig niet op waarde werden geschat. Kort daarop bracht de wissel van Heij en Mick van Moerkerk voor Roy van Essen en Jack van Moerkerk iets meer schwung in het elftal, maar de tegenstander toonde zich desondanks zelden verontrust. Pas nadat in de extra tijd Forum Sport wegens rood (2x geel) met tien man kwam te staan, slaagde WV-HEDW erin serieuze druk te zetten. Maar anders dan vorige week bij Valken ’68, was er nu voor de Amsterdammers te kort tijd om alsnog de winst te pakken.  

Marcel Valk toonde zich na afloop niet teleurgesteld. “Er is voor mij goed mee te leven dat wij twee punten moesten laten aan dit Forum Sport, wat gewoon een goede ploeg is. Hooguit kan gesteld worden dat wij in de tweede helft meer scoringsmogelijkheden creërden. Maar ook zij kregen hun kansen. Dan is het niet verkeerd om met een gelijkspel te eindigen.”  

De coach van WV-HEDW wilde het door vakantie veroorzaakte ontbreken van centrale verdediger Nick Lammers niet als excuus aandragen. “Want daar zou ik Forum Sport mee tekort doen. Feit is echter dat ik de ploeg moest aanpassen, en dat we vervolgens pech hadden toen directe vervanger Roan Mulder al in de eerste helft geblesseerd moest afhaken.”

Door de eigen puntendeling en de winst van nummer twee Nootdorp zag WV-HEDW de voorsprong teruglopen tot het nog steeds respectabele aantal van zeven punten. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1A

Tekst en foto: Jakob Kos

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)