Eerste zege van het seizoen voor ZOB

Tegen het op de vijfde plaats staande De Zouaven uit Grootebroek heeft ZOB een zeer belangrijke 2-0 overwinning behaald. Het was de eerste overwinning van het seizoen, en dit moet de ploeg wel het vertrouwen geven in het vervolg van de competitie. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, met in de eerste helft een licht overwicht voor de gasten uit Grootebroek, in de tweede helft was ZOB de bovenliggende partij en werd er verdiend met 2-0 gewonnen. 

In de eerste tien minuten gebeurde er weinig voor beide doelen, en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen tasten elkaar af waar de mogelijkheden liggen. Het eerste gevaar komt van De Zouaven, in de 20e minuut gaat een afstandsschot maar net naast het doel van ZOB Twee minuten later krijgt de Zouaven een vrije trap op de rand van de zestienmeter. De bal wordt richting de kruising geschoten en door een zeer fraaie redding door doelman Tim van Duuren uit het doel gestompt. ZOB speelt de eerste helft slordig en de eindpass komt vaak niet aan wat leidt tot veel onnodig balverlies. In een wedstrijd die de hele wedstrijd in de regen werd gespeeld , hadden beide ploegen het lastig om tot goede combinaties te komen. 

ZOB komt op een heel belangrijk moment op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust in de 45e minuut kan een corner van Wouter van Os niet goed weggewerkt worden door de verdediging van De Zouaven, de bal komt voor de voeten van Colin Coenderman die hard en laag in de verre hoek de keeper van De Zouaven passeert. Coenderman maakte hiermee alweer zijn zesde goal van het seizoen. De Zouaven speelde in de eerste helft met wat meer dreiging, maar het is toch ZOB dat met een 1-0 voorsprong de rust in gaat.

In de tweede helft krijgt ZOB wat meer grip op de wedstrijd en komt in de 52e minuut gevaarlijk door. Een voorzet van Genairo Promes wordt door Robin Stevens maar net over het doel geschoten. Niet veel later kan een inzet van spits Kid Ronday maar net geblokt worden door een verdediger van De Zouaven. ZOB is vaak dreigend bij de corners van Wouter van Os die vaak voor problemen zorgen bij De Zouaven verdediging. In de 61e minuut gaat een afstandsschot van De Zouaven maar net naast het doel van ZOB. Centrale verdediger Van Os verstapt zich en valt uit met een blessure, en wordt vervangen door Janyro Purperhart. In de 66e minuut komt ZOB op een 2-0 voorsprong. Purperhart bereikt met een fraaie diagonale pass de vrijstaande Genairo Promes die vanaf de rechterkant een voorzet geeft op de inkomende Kid Ronday die bij de eerste paal de bal fraai binnen werkt. 

ZOB creëert nu de betere kansen, in de 74e minuut komt Colin Coenderman in kansrijke positie, de aanvaller verstapt zich echter en is de kans verkeken. Niet veel later schiet Coenderman de bal maar net naast het doel. De aanvaller moet er met een lichte blessure vanaf en wordt vervangen door de jonge Julian Mul. In de 84e minuut gaat Mul alleen op de keeper af, deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. In de slotfase krijgt de assistent-scheidsrechter van De Zouaven een gele kaart, deze reageert zich af door de vlag richting scheidsrechter te gooien en kan vertrekken met een rode kaart. In de strijd om de onderste plaatsen een hele belangrijke overwinning voor de ploeg van de trainers Schakel en Nectar, die hun ploeg met veel inzet en werklust de eerste overwinning van het seizoen zien behalen. 

Voor zaterdag moet de ploeg zich weer opladen voor de wedstrijd uit bij SCPB 22, dat door de overwinning van ZOB naar de laatste plaats is gezakt. Het belang van de wedstrijd is duidelijk, en de  ploeg kan dan laten zien dat de opwaartse lijn is ingezet.

Tekst: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB