Eerste zege voor Amstelveen Heemraad

Amstelveen heeft zijn eerste overwinning binnen. In een doelpuntrijke wedstrijd werd AH’78 met 4-3 verslagen. Bij rust stonden de Huizenaren nog voor met 1-2, maar na rust draaide Amstelveen snel de rollen om en na ruim een kwartier stond het 4-2. Dat AH’78 ver in blessuretijd een vrije trap binnenschoot was alleen voor de statistieken.

Wedstrijden tussen Amstelveen en AH’78 staan altijd bol van spektakel. Veel strijd, veel goals, maar altijd erg sportief. Ook zaterdag kregen de toeschouwers weer een spektakelstuk voorgeschoteld. Amstelveen, met 1 uit 2 matig de competitie begonnen, moest meer strijd gaan leveren. AH”78, met 6 uit 2, goed de competitie begonnen, wilde in het spoor van Buitenboys blijven. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen de bal al achter Giovanni Santangelo lag. Mohamed el Kaddari kwam op rechts op, zijn voorzet werd verlengd door Edmar Parera en Abdellah Mounir kon niet missen en deed dat ook niet. De verdediging van Amstelveen zag er niet goed uit en de 0-1 achterstand schudde de ploeg van Edwin van Maas wakker. Na een kwart wedstrijd kwam Amstelveen om gelijke hoogte met AH’78. Ibrahim Owamahoro bracht uit een corner de bal prima bij Jurrit Wilhelmus en hij vond het hoekje. Vijf minuten later kon Amstelveen zelfs op voorsprong komen toen Pim Rive soepel Jasper Schaap op het verkeerde been zetten en binnen leek te schuiven. De paal stond de voorsprong in de weg. In de 38e minuut kwam AH’78 weer op voorsprong. Mohamed el Kaddari was weg op rechts en slingerde de bal in de 16 van Amstelveen waar de voorzet niet goed werd verwerkt. De vrijstaande Edmar Parera kreeg op randje doelgebied de bal zo in zijn voeten en schoot de 1-2 binnen en met deze stand ging de rust in.

Na rust een ontketend Amstelveen. Gelijk na het fluitsignaal ging Ibrahim Owamahoro alleen op de keeper af, maar zijn inzet ging net naast. Kort daarop Pim Rive met een vlammend schot, maar die ging net over. Robert Lesmeister zag zijn inzet goed gestopt door Jasper Schaap, maar dan is het eindelijk wel raak voor Amstelveen. Ozaires Deets raakt de bal lekker en de gelijkmaker stond op het scorebord. Drie minuten later de voorsprong voor Amstelveen als Pim Rive een rebound binnen tikt. Na ruim een uur voetballen zette Zakaria Madrane Amstelveen op een 4-2 voorsprong en Amstelveen bleef op zoek naar de goal van Jasper Schaap, maar AH’78 kwam weer wat meer in de wedstrijd, Dat resulteerde een kwartier voor tijd in een strafschop voor AH’78. Abdellah Mounir ging achter de bal voor de aansluittreffer, maar zijn inzet werd gestopt door Giovanni Santangelo. Ondanks de tegenvaller bleef AH’78 op zoek naar een beter resultaat en dwong Amstelveen achteruit. Met wat kunst en vliegwerk werd er stevig verdedigd. In blessuretijd joeg Thomas van Middelkoop een vrije trap snoeihard de kruising in en zelfs de gelijkmaker hing nog in de lucht. Zover kwam het niet en na het laatste fluitsignaal had Amstelveen zijn eerste overwinning binnen en AH’78 het eerste puntverlies.

Volgende week gaat Amstelveen op bezoek bij het nog puntloze Kadoelen en krijgt AH’78 Wartburgia op visite.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek