Home / Zaterdag 2a / Eerste zege voor FC Almere

Eerste zege voor FC Almere

FC Almere moest er lang op wachten, maar heeft zaterdag eindelijk de eerste competitiezege geboekt. En dat deed het in een belangrijk duel, ook EDO stond namelijk in de onderste regionen. Almere won uiteindelijk met 2-1.

Het waren de Haarlemmers die het beste begonnen aan de wedstrijd, maar de bezoekers kwamen niet tot scoren. Daarna kwam Almere wat beter in de wedstrijd en kreeg het via Ruben Gerth een mogelijkheid. Halverwege de eerste helft nam Almere de leiding dankzij een goal van Leroy van Zwam. Dat was ook de ruststand.

Na rust was de wedstrijd in evenwicht en was het uiteindelijk Ruben Gerth die van afstand de voorsprong verdubbelde. In de slotfase werd het nog even onrustig. Jason Kranenveld werd bij de nek gepakt en moest vervolgens zelf het veld verlaten voor een slaande beweging. Het bleef onrustig, waarna de scheidsrechter besloot het duel een tijdje stil te leggen. Daarna kon de wedstrijd gelukkig gewoon afgemaakt worden. EDO kwam nog terug tot 2-1, maar dat was het dan ook. De eerste zege voor FC Almere is dus een feit. Daarmee komt het eindelijk van de laatste plaats af.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)