Eerste zege voor Wartburgia tegen OSV: 5-1

Zaterdagmiddag stond een duel onderin de tweede klasse op het programma. Zowel Wartburgia als OSV wachtte nog op de eerste zege. Promovendus Wartburgia stond op 1 punt, OSV sprokkelde tot zaterdagmiddag 2 punten bij elkaar. De uitslag was dan ook best verrassend te noemen: 5-1.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was nog voor OSV geweest. Zino Hartgers zag de doelman van Wartburgia ver voor zijn goal staan en besloot een poging te wagen, maar zijn lob eindigde op de lat. Daarna was het de thuisploeg die in rap tempo 3 goals wist te maken dankzij Joram Melis. 3-0 was ook de ruststand.

“Dan probeer je in de rust het een en ander te repareren en moet je jongens wisselen, dat hebben we ook gedaan. Je hoopt dan op een schokeffect”, aldus OSV-trainer Maurice Renger. En dat kwam er ook, want via Bruce Carstens maakte OSV de 3-1. Daarna hoopte de ploeg op zoek te kunnen naar de aansluitingstreffer, maar uit een corner viel de 4-1. Melis werkte via de rug van een OSV-speler de bal in het doel.

“Daarmee was het verzet van OSV wel gebroken”, zo zag ook Wartburgia-trainer Tijn Hammer. Het werd uiteindelijk ook nog 5-1 via Jordy Kluft, na een goede actie van Bob Dekker. “De afgelopen wedstrijden speelden we ook steeds een goede eerste helft, maar maakten we geen goals. Dat was het grote verschil met vandaag. We kregen drie goede kansen en die gingen er alledrie in”, aldus een zeer tevreden Hammer.

Renger baalde logischerwijs: “Dit was een off-day van ons. We geven in 5 minuten 3 identieke goals weg, echt doodzonde. Dit zijn wedstrijden waarin je 3 punten moet pakken. We moeten bij onszelf te rade gaan, ook als staf, over hoe dit kan. Dat gaan we ook nabespreken. Maar we hebben nog 21 wedstrijden om de beuk erin te gooien, er is nog niks verloren.”

Wartburgia klimt nu over OSV heen naar plek 12, OSV bezet nu dus de dertiende plaats. Volgende week gaat Wartburgia naar Jong Holland in Alkmaar, terwijl OSV bezoek krijgt van AFC. Bekijk hier alle uitslagen de stand en het programma in Zaterdag 2a

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)