FC Abcoude - Foto: Jos Spitteler

Effectief FC Abcoude deelt flinke tik uit aan SDZ


Een effectief FC Abcoude heeft zondag een flinke tik uitgedeeld aan SDZ. Het werd op Sportpark Transformatorweg maar liefst 1-6.

De 0-1 lag al binnen drie minuten in het net. Magdy Ibrahim bracht de bal voor vanaf rechts. Zijn voorzet had een prooi moeten zijn voor doelman Soulaiman El Hachmi. Maar hij liet de bal los, waarna Regilio Kranenburg de score kon openen. Toch deed SDZ in het eerste deel van de wedstrijd goed mee en kreeg het ook kansjes, waaronder een vrije trap van Mike Olgers, die net over ging. Na een kleine twintig minuten viel de gelijkmaker. Een knappe goal van Mariano Olf, die bijna vanaf de achterlijn scoorde. 

Na ruim een half uur wist FC Abcoude weer op voorsprong te komen. Bij de goal van Job Vermeulen maakte El Hachmi wederom geen sterke indruk. Maar er was nog weinig aan de hand voor SDZ, dat ook zijn mogelijkheden kreeg. Zo ging een kopbal na een vrije trap van Olgers maar net over. 

Ook na rust golfde het spel nog een tijdje op en neer. Zo werd een vrije trap van Magdy Ibrahim uit het doel getikt door El Hachmi en kreeg Teddy Mijnals veel ruimte om uit te halen, maar had hij teveel tijd nodig. Maar vanaf minuut 67 gaf FC Abcoude plotseling gaf en maakte het 3 goals in 4 minuten. Eerst kopte Vermeulen zijn tweede van de middag binnen, daarna waren het Milan Geertsma en Giandro Kapel die wisten te scoren. In de slotfase was Olf nog dichtbij een verzachting van het leed, maar zijn schot werd gekraakt. Een paar minuten voor tijd werd het ook nog 1-6. Abcoude stak snel het veld over, de bal kwam bij Vermeulen en hij zag Jendro Halman vrij staan. Die zette de eindstand op het bord. 

FC Abcoude klimt dankzij de zege het linkerrijtje in, SDZ staat nu twaalfde. Volgende week gaat SDZ op bezoek bij DCG, dat ook een moeizame start beleeft en dertiende staat. FC Abcoude treft dan hekkensluiter VFC. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)