Effectiever Amstelveen pakt tegen Buitenveldert broodnodige punten

Een overwinning hadden ze hard nodig bij Amstelveen Heemraad. Na drie nederlagen op rij rechtte de ploeg van Radjin de Haan de rug door Buitenveldert met 3-2 te verslaan. Terwijl het seizoen niet heel lang onderweg is, waren het nu al broodnodige punten voor de Amstelveners in de zaterdag tweede klasse A.

De Haan was opgelucht. Eindelijk toonde zijn ploeg de inzet die nodig is om resultaat te behalen. “Ik heb nu weer een ploeg gezien die er vol voor wil gaan. Dat hebben de jongens goed gedaan.” Zijn collega bij Buitenveldert, Wilfred den Breejen, had er een andere mening over. “Anti-voetbal. Ik zou er niet vrolijk van worden als ik zo zou spelen. Het leek soms net alsof ik in de polder was, daar spelen ze ook alleen maar de lange bal.”

De 1-0 voorsprong bij rust, door een kopbal van Peter Post, vertekende het beeld een beetje. Buitenveldert was in de eerste helft immers de betere ploeg en creëerde een aantal enorme kansen op de openingstreffer. Zo mikte Donny van de Pol van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal en raakte Martin Campbell de bal voor open doel volledig verkeerd. “Misschien kunnen wij alleen mooi scoren.. We krijgen de bal er zelfs van twee meter voor de lijn niet in”, verzuchtte Den Breejen.

Op het moment dat de aanvalsdrang van de Amsterdammers terugviel, profiteerde Amstelveen. Na een half uur eindigde een kopbal van Post tegen de bovenkant van de lat, op slag van rust was het wel raak. Een vrije trap van eigen helft werd door Dennis Spitteler het doelgebied ingeslingerd en Post stond vrij om raak te koppen: 1-0. “Dat was een lekker moment voor ons om de rust mee in te gaan”, zei De Haan.

Na de hervatting herpakte Buitenveldert zich, met een gelijkmaker van Van de Pol als gevolg, maar het goede combinatievoetbal van de eerste helft konden de gasten niet doortrekken. Amstelveen legde de zwaktes van Buitenveldert bloot. De ruimtes werden te groot en daar wist de thuisploeg op in te spelen. Aanvoerder Maarten Zwaan bezorgde de bal na ruim een uur spelen bij invaller Furgel Fabies, die doelman Rik Hoogland met een listig schotje in de verre hoek kansloos liet: 2-1.

Toen Joost Heij vijf minuten voor tijd, na goed breed leggen van de doorgebroken Perry Schoenaker, de 3-1 op het scorebord bracht, leek de wedstrijd beslist. In de blessuretijd maakte Van de Pol met een knap schot de schade iets draaglijker (3-2) en als Nabil Ezzahri iets rustiger was met zijn uithaal in de slotseconden (makkelijke prooi voor doelman Mike Lesmeister) had er zelfs nog een late stunt ingezeten.

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties op onze Wedstrijd van de Week. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.