Maurice Renger

Efficiënt OSV verslaat AMVJ

In Zaterdag 2a opende de competitie dit weekend met een duel tussen twee ploegen die elkaar inmiddels goed kennen: OSV en AMVJ. OSV eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats, AMVJ had lang nodig om zich veilig te spelen eindigde uiteindelijk als tiende.

De verschillen zijn doorgaans klein in deze competitie, maar dit seizoen kunnen de details het verschil gaan maken. De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks, de nummers 9, 10 en 11 zijn veroordeeld tot nacompetitie. Je kunt dus maar beter goed uit de startblokken komen in deze zware competitie.

Op Sportpark Oostzanerwerf werd even na half 3 afgetrapt. In de eerste helft was er van voetbal weinig sprake. Zowel Alison Pinas als Maksim van Ingen hoefde niet een keer echt in te grijpen. Als er al sprake was van enig gevaar, dan kwam dat van AMVJ. Maar steeds was het te slordig in de eindfase om echt tot kansen te komen. Ook de scheidsrechter hielp niet echt mee om er een leuke wedstrijd van te maken. Hij wees steeds op de centimeter nauwkeurig aan waar een inworp of vrije trap genomen moest worden, wat het spel vertraagde.

Na rust werd er wat meer gevoetbald en ontstond er opeens een grote kans voor Jesse Willems. Hij stond helemaal vrij, maar raakte de bal verkeerd waardoor die hoog over ging. AMVJ probeerde met een aantal wissels het een en ander om te zetten. Het leidde even tot wat kansen, zoals een geblokt schot van Max Krake uit de draai en even later een kopbal van Burak Sitil op de lat.

Daarna besloot ook OSV te wisselen. Prompt vielen daarna vlak achter elkaar twee goals. Eerst was het Joey Noordenbos die in de drukte de 1-0 wist binnen te frommelen. En nog geen twee minuten later was het Willems die er 2-0 van maakte, een goal die uitbundig gevierd werd.

AMVJ bracht met Lionel Grootfaam nog een aanvallende impuls in de hoop het tij te keren, met nog ongeveer een kwartier te gaan. Er volgden voor de bezoekers zeker nog kansen op een goal. Bijvoorbeeld toen Thierry van der Kooye sterk aan de bal bleef in het strafschopgebied en deze bij Dion Reuvekamp kreeg, maar zijn inzet werd geblokt. En even later schoot Krake van dichtbij op de handen van Pinas.

Zo liep de wedstrijd op zijn einde en dat werd een vervelend einde, Nawfal Korff moest met een blessure van het veld worden gedragen en leek veel pijn te hebben. In de resterende minuten drong AMVJ nog even aan, maar wist het niet te scoren, waardoor het bij een 2-0 zege voor OSV bleef.

Voor OSV staat volgende week een bezoek aan Jong Holland op het programma, AMVJ speelt dan een thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Zwaluwen ’30. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)