Eindelijk weer een competitiezege voor Swift

In de zaterdag hoofdklasse heeft AVV Swift sinds lange tijd weer een zege weten te boeken. De ploeg van Bart Logchies, die afgelopen donderdag zijn contract verlengde, won aan het Olympiaplein met 3-1 van ’s Gravenzande. Jaap Smeeing scoorde twee keer.

Het was voor Swift de eerste zege in de competitie sinds 14 oktober tegen Achilles Veen (3-2). Daarna werd er verloren van RVVH, Ter Leede en Rijsoord en gelijkgespeeld tegen Hoek. Trainer Bart Logchies gaf in aanloop naar het duel met ’s Gravenzande al aan dat het goede gevoel bij zijn spelers weer terug is na de pittige periode rondom de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dat gevoel werd tegen ’s Gravenzande omgezet in daden.

Swift was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon het overwicht geruime tijd niet omzetten in grote kansen. Dreigender dan de bezoekers was de thuisploeg wel. In de 27ste minuut werd het verschil beloond. Bij een corner taste ‘s-Gravenzande-sluitpost Danny Koning half mis. De herkansing was voor Mike Ruijter: 1-0.

Na deze openingstreffer spatte een poging van Max van Wakeren uiteen op de lat. Het eerste grote gevaar van de gasten kwam tien minuten voor de pauze. De inzet van Pascal Broch was echter te zwak voor een gelijkmaker. In de slotfase voor de rust had Jaap Smeeing het vizier wel op scherp. De aanvaller tikte een voorzet van Teun van Zweeden bij de tweede paal binnen: 2-0. De formatie uit het Westland kreeg hierna nog goede kansen op de aansluiting via Frank Broos en Teun van Meerten, maar had het geluk niet mee.

In de 49ste minuut kwam ‘s-Gravenzande alsnog terug in de wedstrijd. Van Meerten was dit keer wel scherp voor de goal: 2-1. Een minuut of negen later stelde Swift weer orde op zaken. Ron Rosenhart kreeg het op zijn heupen en bereidde met een schitterende actie de 3-1 voor van Smeeing. Ondanks de achterstand hield ‘s-Gravenzande hoop. De promovendus kreeg meerdere kansen op de 3-2, maar aan de overzijde had Swift op haar beurt het duel definitief op slot kunnen gooien. Zo kopte invaller David Belic zes minuten voor het einde voor de gasten op de lat. Guido Moelee en Smeeing lieten het voor Swift na om de vierde Amsterdamse treffer op het bord te brengen. De 3-1 zege voor Swift kwam verder niet meer in gevaar.

Logchies ziet zijn ploeg met de week meer progressie boeken. “Het was vorige week al een stuk beter. We hebben de stijgende lijn weer te pakken. Na de hectische weken rondom de KNVB-beker, hebben we de focus op de competitie weer volledig terug. Ik ben blij met deze zege. We doen weer mee.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A