Eindelijk weer winst voor Amstelveen Heemraad

Met vijf gelijke spelen uit zeven wedstrijden wilde Amstelveen Heemraad wel weer eens de volle buit en dat lukte tegen hekkensluiter Weesp. Jaïr Cruden werd matchwinnaar met de enige goal van de wedstrijd. In de 68e minuut doorbrak hij de muur die Weesp had opgeworpen.

Erg gemakkelijk ging het niet, want Weesp bleek een taaie ploeg. Met zes nederlagen was Weesp het seizoen slecht begonnen en de ploeg van Ron van der Velde was naarstig op zoek naar het eerste resultaat. In de stromende regen begon Amstelveen heel scherp aan de wedstrijd en vanaf de aftrap kwam een pass van Marc Groenland bij Jaïr Cruden terecht. Zijn voorzet werd net naast gekopt door Dwayne Wondel. De toon was gezet.

Een minuut later kreeg Tycho Spanjer de bal goed mee van Ralph Groenteman en zijn voorzet werd in tweede instantie net overgeschoten door Jordy Coenraad. Kort daarop mogelijkheid nummer drie, als Roy Pontman iets te zacht terugspeelt op Jip van Wilsum en Jaïr Cruden er nog net bij kwam. De inkomende Van Wilsum voorkwam de 1-0. Vier minuten gespeeld, drie kansen. Daarna luwde de storm iets, maar na een kwartier weer een mogelijkheid voor Amstelveen als Tim Engeln een afgeslagen corner onderschept en de bal de 16 van Weesp inslingerde. De ingelopen Ralph Groenteman kwam een voetje te kort om binnen te tikken.

Halverwege de eerste helft kreeg Amstelveen een vrije trap, randje zestien. En als iedereen ervan uitging dat Max Flipse de vrije trap zou nemen, was het Jordy Coenraad die de bal onverwachts in de korte hoek trapte en Van Wilsum met een uiterste krachtinspanning de bal met zijn voeten kon wegwerken. Kort voor rust het eerste kansje voor Weesp als Guylan Djendoubi goed weg kon draaien en voor het eerst Giovanni Santangelo kan testen. Santangelo slaagde voor de test en met 0-0 ging iedereen even de droogte in.

Na rust bleef Amstelveen de betere ploeg, maar was Weesp als eerste gevaarlijk. Mellie Sinester kapte zijn tegenstander uit en zag randje zestien Guylan Djendoubi vrijstaan. Giovanni Santangelo moest gestrekt op de inzet van Djendoubi. Aan de andere kant zag Max Boonstoppel zijn schot net naast gaan. Na 70 minuten spelen kwam Amstelveen eindelijk op voorsprong. Een aanval die begon bij Amir el Hadji en via een goede voorzet van Tim Engeln kwam de bal via via bij Max Boonstoppel, die Ralph Groenteman in stelling kon koppen, maar zijn inzet kon nog net worden tegengehouden door Jip van Walsum. In de rebound zette Jaïr Cruden eindelijk Amstelveen op een 1-0 voorsprong.

Daarna consolideerde Amstelveen de voorsprong en was Weesp onmachtig om nog voor enig gevaar te zorgen aan de andere kant. Vlak voor tijd nog de 2-0, maar die werd, achteraf gezien ten onrechte, afgekeurd. Jaïr Cruden lanceerde de ingevallen Jesper van Eijk, die hield het overzicht en speelde de meegelopen Amir el Hadji aan. El Hadji rondde prima af. Maar de goal niet door, omdat El Hadji buitenspel zou staan. Gelijk daarna floot de zeer goed leidende Felix Lang af en stond Weesp weer met lege handen en pakte Amstelveen Heemraad voor de tweede keer de volle buit dit seizoen.

Door de andere resultaten is het ongekend spannend in de Zaterdag 3b en is het verschil tussen de koploper en de nummer 8 slechts drie punten. Volgende week zaterdag gaat Amstelveen naar Buitenveldert toe en mag Weesp het tegen Marken weer proberen één of meer punten bij te schrijven. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!