El Abdallaoui over seizoenstart Blauw-Wit Beursbengels: “Vol op de aanval”

Promovendus Blauw Wit Beursbengels is goed van start gegaan in de zaterdag tweede klasse A. De Amsterdammers delen na vier wedstrijden de tweede plaats met HBOK. Wanneer deze lijn wordt doorgetrokken, kan de ploeg ver komen volgens doelman Youssef El Abdallaoui.

De sterke start van Blauw Wit Beursbengels, dat na twee seizoenen terugkeerde in deze afdeling, hadden weinigen verwacht. El Abdallaoui hoorde daar niet bij. “We hebben een goed team met veel jonge talenten en ervaren spelers. Ik heb echter nog niet zoveel kennis van onze tegenstanders.” De Amsterdammers wonnen drie keer en verloren alleen de openingswedstrijd met 2-1 van koploper EDO. “Wij speelden toen gemakzuchtig en misten veel kansen. Het seizoen is nog lang, maar ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken.”

Door de komst van Serginio Eyken (Zeeburgia), Rainer Sion (clubloos) en Donovan Mijnals (Olympia Haarlem) is de sluitpost, anderhalf jaar geleden overgekomen van AFC, niet meer de enige ervaren kracht in de selectie. “Desondanks is er voor mij niet heel veel veranderd. Ik probeer nog altijd mijn ervaring over te brengen op mijn jongere teamgenoten. We moeten elke wedstrijd ons niveau zien te halen en de wedstrijden eerder beslissen, dan eindigen we bovenin.”

De doelman wil met de exacte verwachtingen voor Blauw Wit Beursbengels wachten tot de winterstop. “Vaak zie je aan het begin van het seizoen dat teams nog niet fit zijn door bijvoorbeeld vakanties. Wij moeten eerst zaterdag winnen van Castricum (medepromovendus, red.). Vol op de aanval zoals we altijd doen. Wij hebben een goed team met veel scorend vermogen. Niet alleen in de aanval, maar ook op het middenveld lopen er veel jongens die doelpunten kunnen maken. Wanneer wij doen wat we altijd doen, blijven de drie punten gewoon in Amsterdam.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!