Home / Algemeen / El Bakkali (SDZ) kijkt uit naar speciaal duel: “Nog nooit eerder meegemaakt”
Foto: Mario Wormhoudt

El Bakkali (SDZ) kijkt uit naar speciaal duel: “Nog nooit eerder meegemaakt”

Issam el Bakkali neemt het zondag met zijn SDZ op tegen DWS. Een Amsterdamse derby in de tweede klasse B en voor hemzelf een speciale, want de 27-jarige aanvaller droeg vorig seizoen nog de clubkleuren van de bezoekers. “Het wordt leuk om ze weer te zien.”

Twee seizoenen speelde El Bakkali voor DWS, dat hij deze zomer verruilde voor het gepromoveerde SDZ. Nu komt hij zijn oude club in competitieverband tegen. “Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt dat ik tegen een oude club speelde. Dat vind ik wel speciaal”, zegt hij. “Ik heb nog veel contact met sommige teamgenoten van vorig jaar en ook met de voorzitter (Remko de Jong, red.). Het wordt leuk om ze weer te zien.”

De buitenspeler is bezig aan zijn eerste seizoen bij SDZ, waar het hem prima bevalt. “SDZ had echt een plan en dat miste ik een beetje bij DWS. Daardoor werd de keuze wel makkelijk”, verklaart El Bakkali. Eén van die plannen is strijden om promotie, iets waar hij de selectie goed genoeg voor acht. “We spelen elke week met de sterkste opstelling, maar we hebben een hele brede selectie. Als andere spelers moeten invallen, vangen ze dat goed op en dat kan je kampioen maken.”

Tot afgelopen weekend waren de Amsterdammers (gedeeld) koploper. Op bezoek in en tegen Weesp leed SDZ de eerste nederlaag (1-0), al is er volgens El Bakkali geen reden tot paniek. “De bal wilde er gewoon niet in. Dat kan wel eens gebeuren. Ik denk dat elke ploeg dit wel een keer gaat krijgen en wij hebben dat nu al gehad.”

Foto Mario Wormhoudt