Home / Hoofdklasse A zondag / El Bouziani gaat tweede seizoen in bij Purmersteijn: “Geen enkele twijfel”
Mo el Bouziani

El Bouziani gaat tweede seizoen in bij Purmersteijn: “Geen enkele twijfel”

Mo el Bouziani heeft met Purmersteijn een akkoord bereikt over een langer verblijf bij de vereniging. De oefenmeester is daarom ook komend seizoen voor de spelersgroep terug te vinden.

Purmersteijn zag afgelopen zomer Martin van Ophuizen na een jarenlange samenwerking vertrekken en kwam bij een zoektocht voor zijn opvolger bij El Bouziani uit. De hoofdtrainer, die op dat moment bij Zwaluwen ’30 zat, trok een half jaar geleden een aantal spelers aan en maakte een positieve indruk binnen de club. Begin november hadden beide partijen een tussentijdse evaluatie, waarbij ze naar elkaar uitspraken de samenwerking graag een vervolg te willen geven. Eind januari gaven zij een definitieve klap op de verlenging.

“Sinds ik bij Purmersteijn rondloop, heb ik het uitstekend naar mijn zin”, vertelt El Bouziani over de eerste seizoenshelft. “We beschikken over een jonge groep met talentvolle spelers die zich de komende jaren gaan verbeteren. Bovendien ben ik vanuit mijn verleden gewend om naar de jeugdafdeling te kijken. Ik probeer daar mijn steentje aan bij te dragen en Purmersteijn zo een stap vooruit te helpen. Er was daarom voor mij geen enkele twijfel om nog een jaar langer bij de club door te gaan.”

El Bouziani probeert samen met de club stappen vooruit te zetten. De hoofdtrainer gebruikt sinds korte tijd onder meer een videoanalyse-systeem, waardoor de technische staf de ontwikkeling van de individuele spelers én het team kan versnellen. “Wanneer we op zondag op het veld hebben gestaan, is het moeilijk om met de jongens een paar dagen later nog momenten terug te halen. Met zo’n systeem kunnen we het laten zien en spelers sneller verbeteren. Het geeft ons alleen maar extra handvatten.”

De Hoofdklasser begon de competitie stroef, maar na een paar duels lukte het de ploeg van El Bouziani om de weg omhoog te vinden. Vooralsnog staat Purmersteijn op de achtste plaats. Volgend seizoen moet de lat echter hoger liggen, zo merkt de trainer op. “Ons team bestaat uit veel jonge spelers die dit seizoen kunnen gebruiken om ervaring op te doen in de Hoofdklasse. Volgend seizoen hebben ze allemaal een mooi aantal minuten in de benen zitten en moeten ze gebruikmaken van hun ervaring.”

De technische staf is met de spelers in gesprek over het nieuwe voetbaljaar. Het is de verwachting dat het gros van de spelers ervoor kiest om langer bij de vereniging te blijven. El Bouziani hoopt daarmee de huidige weg voort te zetten. “We hebben afgelopen zomer een paar spelers naar de club gehaald en zijn nu bezig om een team te bouwen. Het is mooi om te zien dat reservespelers klaar zijn wanneer ze hun teamgenoot moeten vervangen. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”

Marco Daman, technisch manager van de club, is zeer tevreden met de verlenging van de samenwerking met El Bouziani. “Hij ontwikkelt zich goed en laat zich binnen de club zien”, merkt Daman op. “Mo heeft oog voor onze jeugdopleiding en denkt regelmatig mee met de ontwikkeling hiervan. Verder doet hij het goed met de jonge spelersgroep waarover we beschikken. Voor ons was er kortom eveneens geen twijfel om te verlengen.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend