Home / Hoofdklasse A zondag / El Bouziani presteert veelbelovend met Purmersteijn: “Voor ons is veel mogelijk”

El Bouziani presteert veelbelovend met Purmersteijn: “Voor ons is veel mogelijk”

Mo El Bouziani staat dit seizoen voor het eerst aan het roer van Purmersteijn. De oefenmeester heeft het goed naar zijn zin bij de Hoofdklasser en zet met een achtste plaats in de competitie goede prestaties neer. Na de winterstop hoopt hij nieuwe stappen te zetten met zijn selectie. “Hopelijk kunnen we dan opklimmen naar de vijfde plaats, of misschien wel hoger”, stelt El Bouziani.

Waar de selectie van Purmersteijn aan het begin van het seizoen nog moeite had om een constant niveau vast te houden, is dat inmiddels wel anders. In de laatste drie competitiewedstrijden haalde de vereniging namelijk zeven punten. “Onze speelwijze wijkt af van vorig jaar”, stelt El Bouziani. “De huidige groep is verder dan die van de laatste jaren, mede door de versterkingen die we aan het begin van het seizoen hebben aangetrokken. Daardoor spelen we dit seizoen op een andere manier tegen onze tegenstanders. Het kostte aan het begin van het seizoen wat tijd om deze speelwijze te implementeren, wat ervoor zorgde dat we toen wat onnodige punten verloren. De laatste wedstrijden zien we het echter al beter gaan, waardoor we ons meer op de details kunnen focussen.”

Aan het begin van het seizoen speelde de ploeg van El Bouziani een aantal keren gelijk. Dat had volgens de trainer niet alleen te maken met de scherpte in de laatste minuten, maar eveneens met de prestaties voor het doel van de tegenstander. “We hadden een aantal keer dat we met 1-0 voorstonden en de tegenstander moest komen. Zo kregen we ruimte voorin om in de counter gevaarlijk te worden, maar dan maakten we de verkeerde keuzes om de wedstrijd dood te maken. Dat kan het verschil maken voor de drie punten.”

Ondanks de gelijke spelen staat Purmersteijn op de achtste plaats in de competitie en mag het team hopen op meer. Het verschil met nummer vijf TOGB is namelijk slechts één verliespunt. “Gekeken naar de ranglijst steken Be Quick en Hoogeveen boven de rest uit. Daarnaast doen VV Emmen en SDO voor de plaatsen onderin mee. Verder bestaat de competitie uit een grote middenmoot aan clubs die met elkaar moeten strijden om de plaatsen. Het resulteert erin dat er voor ons nog veel mogelijk is.”

Tegelijkertijd vereist de huidige stand scherpte van alle spelers van Purmersteijn. De clubs zijn namelijk aan elkaar gewaagd en een moment van onoplettendheid kan de vereniging punten kosten. “We zullen niet zomaar winnen, maar hoeven ook niet met grote cijfers onderuit te gaan tegen andere clubs. Het is belangrijk dat we in elke wedstrijd honderd procent geven. Dan hopen we aan het einde van het competitiejaar hoog op de ranglijst te staan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)