El Mahdioui ook volgend seizoen trainer DCG

Al negen jaar loopt Ibrahim el Mahdioui rond als trainer bij DCG, nu voor het tweede jaar als trainer van het eerste elftal. Het mag geen verrassing zijn, maar afgelopen woensdag werd het formeel: El Mahdioui gaat op voor zijn tiende jaargang bij de club op Sportpark Ookmeer.

“Afgelopen woensdag hebben we het formeel gemaakt”, licht een trotse El Mahdioui toe. “Daarvoor waren we er eigenlijk al uit.” Hij heeft het hartstikke naar zijn zin bij DCG. “Je werkt met veel fijne en goede mensen, daar krijg ik zoveel energie van. En het is een eer om de hoofdtrainer van de grootste club uit Amsterdam West te zijn.”

En de club heeft grote plannen voor de komende jaren. “We zijn een traject aangegaan om een bepaalde weg in te gaan.” DCG wil dat over circa 5 jaar een groot deel (70%) van het eerste elftal uit spelers uit de eigen jeugdopleiding bestaat. “We willen de jeugd meer betrekken bij het eerste elftal en daarvoor wordt nu het grondwerk verricht.” Zo zijn de afgelopen jaren enkele organisatorische wijzigingen doorgevoerd en is het technisch kader binnen de vereniging hechter gaan samenwerken. “We willen ons blijven focussen op de buurt, want er woont hier heel veel talent. En daarnaast willen we dat leden op de lange termijn verbonden blijven aan de club.”

De weg die DCG wenst af te leggen zal niet zonder hobbels zijn. “Doorstroming vanuit de jeugd is altijd goed, maar je moet deze spelers wel krediet geven. Een jonge speler moet leren en zal misschien fouten maken. Maar daar zijn we ons bewust van. Ook gaat in onze jeugdopleiding het niveau steeds meer omhoog, waardoor de stap minder groot gaat worden.” Kortom, El Mahdioui en DCG willen de komende jaren hard aan de weg timmeren. 

Karim Aoulad Ali, bestuurslid voetbalzaken van DCG, is ook erg blij met de contractverlenging van de trainer. “Het doet ons genoegen om aan te kondigen dat hoofdtrainer Ibrahim El Mahdioui , afkomstig uit onze eigen jeugdopleiding, ook komend seizoen werkzaam zal zijn bij DCG. We zijn vastbesloten om zoveel mogelijk eigen jeugdspelers terug te zien in ons Zondag 1 team, en Ibrahim El Mahdioui speelt een cruciale rol in het realiseren van dit doel.” 

Aoulad Ali looft El Mahdioui, juist omdat hij een brug vormt in de club. “Ibrahim heeft een indrukwekkende achtergrond als trainer en we zijn ervan overtuigd dat zijn ervaring en expertise van onschatbare waarde zullen zijn voor onze jeugdspelers. Hij begrijpt als geen ander de unieke uitdagingen en kansen die onze jeugdige talenten tegenkomen, omdat hij zelf dezelfde weg heeft afgelegd. Met hem aan het roer hebben we er het volste vertrouwen in dat we een sterke band kunnen creëren tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal. Dit zal niet alleen de ontwikkeling van onze jeugdspelers bevorderen, maar ook de algehele groei en succes van onze club stimuleren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG