Elf goals bij Vreeswijk – Ouderkerk

Gedurende de wedstrijd tegen Vreeswijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ouderkerk, maar na negentig minuten bleef de ploeg  toch met lege handen achter. In Nieuwegein werd er met 6-5 verloren van Vreeswijk.

Vreeswijk is het afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de vierde klasse naar de derde klasse. Dat betekent dat het voor de ploeg uit Ouderkerk aan de Amstel een nieuw gezicht is. Vorig seizoen werd de ploeg kampioen in de vierde klasse, met slechts twee gelijkspelen en een nederlaag. Het vorige seizoen won Vreeswijk alle thuiswedstrijden. Ouderkerk begon goed aan de wedstrijd. Na zes minuten was het al 0-2. De kansen werden benut door Ton Straver en Desley Douglas.

Toch maakte Vreeswijk in minuut 21 de aansluitingstreffer. De goal viel uit een niet goed weggewerkte corner. Direct daarna had Straver moeten scoren, hij miste echter voor open doel. Hij maakte echter kort daarop de misser goed door Ouderkerk op een 3-1 voorsprong te zetten.

Binnen vijf minuten was de stand echter alweer gelijk: 3-3. Het antwoord van Ouderkerk volgde direct daarop. Daan van Piggelen zag zijn inzet door de Vreeswijkse goalie nog wel gekeerd worden. Uit de flipperkast die daarna volgde, was het Brice Day die er 4-3 van maakte. Met die stand werd ook de rust bereikt. Een domper was wel dat Ouderkerk het vanaf de 40e minuut met tien man moest doen. De defensie van Ouderkerk was bij een uittrap van Vreeswijk niet alert genoeg waardoor de tegenstander vanaf de middenlijn vrije doorgang werd verleend. Keeper Rob Wiggerink kwam ver uit z’n doel  en riep de speler een halt toe met een rode kaart tot gevolg. Verdediger Douglas ging onder de lat staan want,  de reservekeeper bevond zich nog op de A2 met een lekke band…

Ondanks het overtal van Vreeswijk wist Ouderkerk de voorsprong vast te houden. Tot in minuut 77, toen maakte Vreeswijk met een kopbal de gelijkmaker: 4-4. In de 89e minuut weer een kopbal uit een corner en werd het 5-4 voor Vreeswijk. Toch wist Ouderkerk in dezelfde minuut door invaller Johan Lems de stand weer gelijk te trekken (5-5). In de verlenging ging het helaas opnieuw mis en werd het uiteindelijk 6-5 voor Vreeswijk, weer met een kopbal.

Aankomende zondag neemt het team van trainer Jules Pasteuning het thuis op tegen Zwaluwen. Klik hier om de uitslagen, standen het programma van de zondag derde klasse C te zien.

Bron: Rob van ‘t Veer
Archieffoto: Trainer Jules Pasteuning gemaakt door Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)