Elfde zege op rij voor De Volewijckers

De Volewijckers heeft zaterdagmiddag in 4b zijn zegereeks voortgezet. In een thuiswedstrijd werd rode lantaarndrager vv Jisp met 3-0 geklopt.

De Volewijckers begon sterk. Het kreeg in het begin enkele kansen. Bij een van de pogingen trof in zevende minuut spits ‘Appie’ Challaoui de lat. In minuut dertien werd het offensief en het veldoverwicht uitbetaald met de openingstreffer. Op de linkerflank verzilverde Damiro Spier met een strak schot een uitstekende steekpass van Damien Simson. Na dit doelpunt zakte het spelpeil behoorlijk. De Volewijckers bleef weliswaar de bovenliggende partij tegen een vv Jisp dat zwaar leunde op zijn verdediging.
Maar de thuisclub was slordig in balbezit en met voorspelbare aanvallen werd het moeilijk om de defensie van vv Jisp onder leiding van de sterk spelende Mart Stroobach te ontgrendelen. De Volewijckers kreeg door het matige spel vlak voor rust bijna de deksel op de neus. Bij een uitval kwam vv Jisp-spits Kevin Tania alleen op De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken af. Die keerde het schot met een katachtige redding en voorkwam de gelijkmaker.

Na rust bracht De Volewijckers-trainer Frank Schuitemaker met invaller Seranio Austin een vleugelaanvaller in voor middenvelder Mischa Hus. Ook in het tweede bedrijf was het eenrichtingsverkeer naar het doel van vv Jisp. Maar of het nu door het mooie voorjaarszonnetje kwam of niet: het veldspel was bij de koploper te traag en stroperig. In de 56e minuut was er op de rechterflank opeens wel een tempoversnelling, met als resultaat het tweede doelpunt. Een perfecte passeeractie van Issam el Bakkali met dito voorzet bereikte Austin. De clubtopscorer haalde meteen met een van richting veranderd schot uit voor zijn zestiende competitiedoelpunt. De wedstrijd was daarna gelopen. De Volewijckers waande zich daarna nog even in een schiettent. Een kopbal van Simson, schoten van El Bakkali en Challaoui spatten uiteen op de lat, of de prima spelende vv Jisp-doelman Joeri de Jong stond in de weg. Het slotakkoord was twee minuten voor tijd met een individuele actie van El Bakkali. De buitenspeler zette op rand zestienmetergebied wat tegenstanders in de schaduw en rondde af met een schot in de benedenhoek.

Conclusie na afloop voor De Volewijckers: drie punten binnen, in een wedstrijd die valt in de categorie snel vergeten. Dinsdag aanstaande wacht de volgende wedstrijd: thuis, een inhaalwedstrijd tegen De Meteoor. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4b

Tekst: Peter Oud