Weer een driepunter voor HBOK

Elke week staat het mes op de keel bij HBOK, winst in Monnickendam

Twee gespeeld, zes punten. De komst van trainer-coach Tijs Schipper naar HBOK begint nu al te lijken op een sprookjeshuwelijk. De twee wedstrijden die gewonnen moesten worden, werden ook in winst omgezet. En dus ‘leeft’ HBOK nog. Monnickendam had zaterdag de kansen, HBOK pakte de drie punten: 1-2.

Heeft HBOK misschien nog wel zeven overwinningen nodig om dit seizoen te handhaven? “Dat zou best eens kunnen”, erkent succes-coach Schipper. Voor zijn club is de situatie in de eerste klasse nijpend, mede door de waanzinnige ‘degradatie regeling’. Het mes staat HBOK door het geknoei voor en na de winterstop al maanden op de keel.

Dat de concurrentie in de afgelopen duels haast geen punten heeft laten liggen, zorgt in Zunderdorp nog niet voor frustraties. ,,De middenmoot begint inmiddels ook te zweten, omdat de onderkant steeds dichterbij kruipt. Het zijn geen internationale topploegen in onze competitie, dus ook zij laten punten liggen en wij komen eraan”, hield Schipper zijn gehoor droogjes voor. Het is alleen te hopen dat de tijd en het aantal duels dat resteert voldoende is.

HBOK was te afwachtend op bezoek bij Monnickendam. De thuisploeg speelde voor rust sterk. Zij kwamen simpelweg beter in het stuk voor. Joey Potveer keepte een prima partij, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong kon komen; kort voor rust drukte Mark van Geemen voor Monnickendam af.

De tweede helft speelde HBOK met meer met vuur in de schoenen en het mes tussen de tanden: “Ik gaf tijdens de rust aan dat we met lef moesten gaan voetballen”, vervolgt Schipper. “We waren timide.” HBOK had een veldoverwicht, maar de grootste kansen voor de wedstrijd waren voor Monnickendam. “Als zij de 2-0 hadden gemaakt, en die kansen lagen er, dan was het over en uit voor ons”, oordeelt Schipper. “Zo eenvoudig was het.”

Over de gehele wedstrijd was HBOK dan wel de betere ploeg, had dus een veldoverwicht. Maar scoren, daarmee hield de ploeg zijn eigen publiek lang in spanning. De 1-1 van Angelo Groen viel een kwartier voor het verstrijken van de tijd en in de absolute slotfase was het Bram Wiedijk die voor de feestvreugde zorgde bij HBOK: 1-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A