OSV - FC Almere

Energieker OSV blijft dankzij 4-1 overwinning op FC Almere koploper

OSV heeft een overtuigende overwinning geboekt op FC Almere. De Amsterdammers zetten na een uitstekende tweede helft een 4-1 overwinning neer.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De koploper in de tweede klasse was voorafgaand aan het duel de favoriet voor de overwinning, maar het ging allerminst eenvoudig voor de mannen van Maurice Renger. De thuisploeg kwam wel binnen vier minuten op een voorsprong. De bal kwam bij een counter van OSV aan de linkerkant van het veld terecht bij Jesse Willems. De linksback gaf deze voor op de vrijstaande Joey Noordenbos die keeper Nordin Vermeulen verschalkte: 1-0. Kort na de openingstreffer kregen Joshua Zaandam en Scotty Coolen de kans om de voorsprong te verruimen, maar dat mocht niet zo zijn.

FC Almere liet afgelopen week tegen AMVJ al zien niet zomaar op te geven en dat was tegen OSV ook niet het geval. Via onder meer Jeffrey O’Brien creëerde het kansen op de gelijkmaker, maar de mogelijkheden zorgden niet voor een doelpunt. Dat was even later wel het geval bij aanvoerder Leroy van Zwam. Hij nam een lange bal vanuit het middenveld uitstekend aan en had weinig moeite om de 1-1 te maken. OSV was even van zijn stuk af en leed een aantal maal onnodig balverlies. Vervolgens had het ook nog eens de pech dat Dylan Klein zichzelf zwaar blesseerde op het middenveld, waardoor hij waarschijnlijk maanden uit de roulatie is. Beide ploegen leken ondertussen met een gelijke stand de rust in te gaan, maar niets was minder waar. In de blessuretijd van de eerste helft creëerde Coolen voor zichzelf een mogelijkheid die hij overtuigend raakschoot: 2-1.

De Amsterdamse vereniging kwam in de tweede helft overtuigend uit de kleedkamer en maakte razendsnel de derde treffer. Waar Willems bij de openingstreffer nog voor de beslissende voorzet zorgde, maakte hij deze keer zélf het doelpunt. De bal ging bij een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied in de korte hoek raak: 3-1. Dezelfde Willems zorgde een paar minuten later ervoor dat Noordenbos een levensgrote kans kreeg voor zijn tweede treffer, maar hij miste de mogelijkheid. De bezoekers kregen ondertussen geen grip meer op het duel en moesten lijdzaam toezien hoe de tegenstander kansen kreeg. Nicky Roele en wederom Willems waren dichtbij de vierde treffer, maar telkens bleek OSV niet scherp genoeg te zijn om te scoren. Dat lukte uiteindelijk in de blessuretijd wél. Roele maakte de vierde en laatste goal voor OSV, waardoor het met een 4-1 overwinning bovenaan blijft staan in de competitie.

Renger was na afloop realistisch over zijn ploeg. Waar de uitslag overtuigend was, vond hij dat zijn ploeg veel kansen liet liggen op meer. “Uiteindelijk moet je de kansen wel afmaken. Dan is het jammer om te zien dat we vaak te onnauwkeurig zijn in de eindpass”, stelt de trainer. “De aankomende periode hebben we een reeks moeilijke wedstrijden tegen promotiekandidaten. Tijdens die wedstrijden moeten we er staan en zorgvuldiger omgaan met de mogelijkheden. Anderzijds: het is heerlijk als je na drie wedstrijden op negen punten staat. Dat geeft het team absoluut vertrouwen.”

Charly Olf zag een groot verval bij zijn ploeg. “We kregen het in de eerste helft voor elkaar om OSV van tegenstand te voorzien en waren eveneens gevaarlijk voor hun doel. Jammer genoeg konden we dat na rust niet meer vasthouden en was OSV in de tweede helft gewoon scherper dan wij. Je weet in deze competitie dat je het dan moeilijk krijgt tegen elke tegenstander. Hopelijk leren we hiervan en maken we de komende periode stappen vooruit, zodat we tegen deze nederlagen niet meer aanlopen.”

Tekst: Jordi Smit