Ervaren AGB wint van jong De Dijk

Dit weekend stond er wederom een stadsderby op het programma in de Eerste klasse A. Op Sportpark Ookmeer kwam De Dijk op bezoek bij AGB. De bezoekers hadden zich voorbereid op het spel van de nummer 2 van de competitie.

“Je ziet dat veel ploegen hier meestal gaan inzakken, maar wij hebben juist besloten om hoger te staan en het AGB moeilijk te maken”, lichtte De Dijk-trainer Kelly Giessen na de wedstrijd toe. Zijn team maakte het AGB inderdaad lastig, maar ging toch met lege handen huiswaarts. De thuisploeg was met 3-2 te sterk.

Aan het begin van de wedstrijd schoot AGB uit de startblokken. De teruggekeerde spits Bakary Jobe was dichtbij een treffer, nadat hij de bal van een centrale verdediger had veroverd. Zijn harde schot werd gekeerd door De Dijk-goalie Xander Kramer. Uit de hoekschop die volgende was het wel raak. De defensie kon de corner niet goed afweren, waarna de bal voor de voeten van Necati Delibasi. De watervlugge aanvaller passeerde zijn man en kwam op de achterlijn terecht. Zijn lage voorzet kon eenvoudig worden geconverteerd door spits Jobe. Dezelfde Jobe dacht later nog De Dijk-keeper Kramer te omspelen, maar op de achterlijn kon hij het geen goed vervolg geven.

Door de achterstand moest De Dijk meer vooruit gaan voetballen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van Giessen beter in de wedstrijd. De rappe aanvallers werden meermaals diep gestuurd, maar was menigmaal was de pass net niet op maat. Wanneer de bal wel de juiste hoeveelheid vaart meekreeg, was het wel gelijk raak. Venitchio Sint werd aan de rechterkant diep gestuurd en hij kon voorgeven. Nour Zafzafi kon de voorzet binnen te tikken, waardoor de score weer op gelijke hoogte kwam.

Met een 1-1 tussenstand zochten de beide ploegen weer de kleedkamer op. In het tweede bedrijf kwam AGB op een 2-1 voorsprong door een treffer van Edip Biberoglu. De bezoekers uit Schellingwoude kregen ook mogelijkheden op een treffer, maar het vizier stond niet op scherp. In de slotfase passeerde AGB-aanvoerder Hursut Meric zijn tegenstander en ging vervolgens over de knie van dezelfde tegenstander. De aanwezige supporters van AGB riepen om een strafschop en arbiter Jessey van Pinxteren kon weinig anders dan de bal op de stip leggen. Adil Amghar el Yettefti pakte de bal en legde aan voor de strafschop. Zijn schot was onhoudbaar voor de keeper, waarmee de buit voor AGB binnenleek. Toch gaf De Dijk niet op, in de blessuretijd wist invaller Chemaiyro Bargach nog een aansluitingstreffer te maken.

Na het laatste fluitsignaal gingen de armen bij AGB omhoog en werd er flink gejuicht, terwijl De Dijk teleurgesteld de kleedkamer op zocht voor een warme douche. AGB-aanvoerder Meric was in z’n nopjes met de overwinning: “Heerlijk!”.

De Dijk-coach Giessen hoopte op een beter resultaat tegen AGB, maar was ook realistisch. “We hadden inderdaad een plan en dat hebben de jongens goed uitgevoerd. Je had misschien een beetje gelijk moeten hebben, dan had je zomaar in de eerste helft met 2-1 voor kunnen staan. In de tweede helft zie je de individuele kwaliteiten van AGB, via de linker- en rechterkant. We hadden het daar moeilijk mee, maar ondanks dat stonden we goed. We stonden georganiseerd, hebben kansen afgedwongen tegen de best voetballende ploeg van de afdeling. Daarom ben ik trots op de jongens. Ze hebben laten zien dat ze mee kunnen doen voor de bovenste plekken.”

AGB gaat nu alleen aan kop, omdat Kolping Boys punten liggen liggen tegen Hillegom. Volgende week gaat AGB naar Hoofddorp. De Dijk bezet de negende plaats en treft volgende week Fortuna Wormerveer, dat tot nu toe ook vijf punten pakte. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse A

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)