Ervaren rot Patrick Lokken (Argon) velt FC Aalsmeer

FC Aalsmeer is nog niet zeker van een langer verblijf in de zaterdag eerste klasse A. De ploeg van Cor van Garderen verloor op eigen veld met 0-1 van middenmoter Argon en moet daardoor op de slotdag aan de bak tegen directe concurrent Zuidvogels.

In de eerste helft kregen de Aalsmeerders, die bij winst in veilige haven terecht zouden komen, genoeg kansen om de score te openen. Calvin Koster (tot twee keer toe), Berry Kramer en Giliano Eijken bewezen echter eens te meer dat de thuisploeg dit seizoen moeite heeft met scoren. “In dit soort wedstrijden zie je dat de angst toeslaat. Een ploeg die onderin speelt, verliest het wanneer je een doelpunt tegen krijgt. Dat is nou eenmaal een wet in het voetbal.”

Na twintig minuten ontsnapte FC Aalsmeer aan een achterstand omdat doelman Jeremaih Veldman een penalty van Ilias Latif keerde. In de 71ste minuut werd de sluitpost wel geklopt. De ingevallen Patrick Lokken kon op aangeven van Ian Refos de 0-1 binnen koppen. “Patrick staat meteen op de juiste plek. Dat is zijn klasse”, aldus Van Garderen. De thuisploeg slaagde er niet in die achterstand weg te poetsen. Sterker nog, Argon verzuimde verder afstand te nemen. Met puike reddingen op pogingen van Refos, Latif en Lokken voorkwam Veldman een grotere nederlaag.

“Na die 0-1 hebben we nog wel aangezet, maar ik heb niet het gevoel gehad dat wij een doelpunt zouden maken”, vervolgde Van Garderen. Door de nederlaag, en de overwinning van Zuidvogels op Victoria (1-5), is FC Aalsmeer naar de elfde plek gezakt. Er moet volgende week in Huizen gewonnen worden om niet afhankelijk te hoeven zijn van WVHEDW. “We mogen niet verliezen. Er kunnen excuses zijn van ‘ik durf niet’, want je móet. Dat heb ik ook liever. Er is geen weg terug. Ik heb er alle vertrouwen in. De spelers moeten dat straks op het veld uitstralen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.