Erwin Smajic (Blauw-Wit Beursbengels): “Winnen van Buitenveldert om hoop te houden”

De Amsterdamse derby tussen Blauw-Wit Beursbengels en Buitenveldert is komend weekend niet alleen de topper tussen de nummers twee en drie van de zaterdag tweede klasse A, maar ook belangrijk in de strijd om de periodetitel. Blauw-Wit Beursbengels moet winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven, meent clubtopscorer Erwin Smajic.

Afgelopen weekend liet de runner-up de kans liggen om de koppositie te pakken. Terwijl koploper BOL op een gelijkspel bleef steken tegen hekkensluiter Castricum, verzuimden de Amsterdammers hiervan te profiteren. Laagvlieger HBOK werd niet verslagen (1-1) waardoor de achterstand nog steeds twee punten is. “Wij geloofden erin dat BOL een keer punten zou laten liggen. Zaterdag willen we revanche nemen voor afgelopen weekend. De wedstrijd leeft ook zeker bij ons”, zegt Smajic. “We moeten winnen van Buitenveldert om hoop te houden op het kampioenschap.”

Smajic heeft veel vertrouwen in een goede afloop. De heenwedstrijd werd begin december met 0-1 gewonnen (doelpunt van Zion Linger). “Ik denk dat wij de betere zijn en de drie punten hier houden. Zo’n derby is altijd leuk om te spelen. Het is net iets anders dan een wedstrijd ver weg. Er komen een hoop mensen kijken en veel jongens kennen elkaar. Het zijn twee clubs uit de buurt en dat geeft toch iets extra’s.”

De 23-jarige aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Amsterdammers en direct goed voor tien doelpunten. Hiervoor speelde hij jarenlang voor ZSGO/WMS. “In het begin moest ik wennen. Je komt in een nieuw team terecht waar je eigenlijk niemand kent. Nu gaat alles lekker en ik voel me goed binnen de groep. Het avontuur bij Blauw-Wit is tot nu toe zeker positief. Ook was het voor mij weer een stapje omhoog. Ik ben tevreden over de prestaties, maar het kan altijd beter. Dat zeg ik zelfs als ik drie keer scoor. We doen het beter dan verwacht. Promotie is nu onze doelstelling en het zou pijn doen als we dat niet zouden halen.”

De topper in de zaterdag tweede klasse A is komend weekend onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting van het duel is maandag te zien.

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)