Home / Algemeen / EVC maatje te groot voor De Dijk (zaterdag)

EVC maatje te groot voor De Dijk (zaterdag)

De Dijk blijft in de middenmoot van de zaterdag derde klasse A hangen. De ploeg van Ron Stoffels was niet opgewassen tegen EVC. Op eigen veld verloren de Amsterdammers met 0-3.

In de eerste vijf minuten kreeg EVC al twee grote kansen om de score te openen. De grootste was voor Aaron Lacunes. In plaats van zelf de trekker over te halen, legde hij de bal af. Na een kwartier kwamen de bezoekers alsnog aan de leiding. Deze keer was het aangeven van Lacunes wel succesvol voor een treffer voor Mark Uijlenhoed: 0-1.

Pas daarna kwam het eerste wapenfeitje van De Dijk. Een schot uit de tweede lijn van Boris van der Spek was niet gevaarlijk genoeg. Het goed voetballende EVC, erg gevaarlijk in de omschakeling, verdubbelde nog voor de rust de score. Nadat Lacunes vlak voor de 0-2 de paal trof, besloot Brian Rossenaar een mooie solo voor de 0-2 ruststand.

Na een uur spelen koos de thuisploeg voor een offensief. EVC leverde de bal met een foute terugspeelbal zo af in de voeten van Jaoud Aarbi. De aansluitingstreffer bleef uit, want zijn inzet belandde tegen de paal. De Amsterdammers kwamen niet terug in de wedstrijd en zagen EVC het duel zeven minuten voor tijd definitief beslissen. Met een mooi boogballetje liet Ruben Bond doelman Ruben Geervliet kansloos: 0-3.

In plaats van aansluiting met de subtop te vinden, blijft De Dijk achter in het rechterrijtje. De promovendus staat met vijf punten uit de eerste vijf wedstrijden op de tiende plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Rutger Oudshoorn
Archieffoto John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)