Aalsmeer

Evenwichtig Aalsmeer verslaat eersteklasser Hillegom

FC Aalsmeer heeft zijn tweede bekerduel met 2-0 gewonnen van Hillegom. De doelpunten kwamen op naam van Calvin Koster en Rachid el Yaghmouri.

Het team van oefenmeester Jesse Donker kon zijn borst natmaken tegen eersteklasser Hillegom, dat in het eerste kwartier een aantal kansen kreeg om de score te openen. Daar slaagden de bezoekers niet in, waardoor Aalsmeer beter in de wedstrijd kwam. De vereniging kreeg in de loop van de eerste helft steeds meer het overwicht over het veld, wat tot enkele gevaarlijke kansen zorgde voorin. De gastheer bleek echter nog niet in staat om de openingstreffer te maken, waardoor bij de rust de brilstand op het scorebord stond.

In de tweede helft bleef Aalsmeer het overwicht houden, maar was het daarbovenop eveneens in staat om op voorsprong te komen. Bij een fraaie combinatie tussen Rachid el Yaghmouri en Berry Kramer gaf de laatste speler voor. Daarbij bleek Koster in staat om Aalsmeer op voorsprong te zetten. De thuisploeg bleef na de voorsprong zakelijk voetballen en had zo het geduld om de voorsprong op een later moment verder uit te breiden. Een diepe bal van El Yaghmouri bereikte Koster, die op zijn beurt de bal wist terug te geven aan El Yaghmouri. Hij schoot de bal vervolgens in de lange hoek, waardoor de eindstand van 2-0 op het scorebord stond.

“Het is mooi om te zien dat we, los van het eerste kwartier van de wedstrijd, de baas waren op het veld. Het is dan ook een meer dan terechte overwinning”, reageerde Donker na afloop. “We hebben tegen deze eersteklasser natuurlijk uitstekend zakelijk gevoetbald en tegelijkertijd vrijwel niets weggegeven achterin. Daarmee kunnen we de komende weken verder bouwen.” Aalsmeer heeft na twee wedstrijden vier punten behaald.

Tekst: Jordi Smit