FC Aalsmeer - AMVJ

Spannend duel tussen FC Aalsmeer en AMVJ eindigt in gelijkspel

FC Aalsmeer en AMVJ hebben de onderlinge ontmoeting zaterdagmiddag met een gelijke stand afgesloten: 1-1. Het was een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Voorafgaand aan het duel hoopten beide ploegen op een overwinning. Waar FC Aalsmeer op vier punten stond, behaalde AMVJ zelfs pas één punt. De eerste twintig minuten waren echter voor de thuisploeg. FC Aalsmeer creëerde via Arie de Vreugd, Daan Vaneman en Calvin Valies de nodige kansen op de openingstreffer, maar telkens bleek Maksim van Ingen te sterk om de bal uit het doel te houden. Na een schitterende steekpass van Vaneman stoomde Christoff Dias de Oliveira zelfs alleen op de keeper af, maar wederom was de sluitpost de tegenstander te slim af.

Het leek wachten op het doelpunt van FC Aalsmeer, maar de oude voetbalwet ‘als je de treffer zelf niet maakt dan maakt de tegenstander de goal’ bleek ook op deze wedstrijd toepasbaar. Tyrell Perri zag zijn poging eerst nog van de doellijn worden weggewerkt, maar een paar minuten later was het alsnog raak. Wederom was het Perri die op de rand van het zestienmetergebied in balbezit kwam. De aanvaller kapte naar binnen en schoot met zijn rechterbeen verwoestend raak: 0-1. Het wedstrijdbeeld draaide drastisch om na de openingstreffer, waardoor AMVJ meer in het spel voorkwam. De clubs gingen daarom met 0-1 de theepauze in.

FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot lukte het in de rust om zijn team scherp te krijgen, want in de tweede helft kwam de gastheer uitstekend uit de startblokken. De eerste kans was dan nog wel voor Perri, die de bal naast kopte, maar vervolgens zorgde FC Aalsmeer voor de gelijkmaker. De bal kwam uit een vrije trap precies op het hoofd terecht van Mark Rutgers die deze subliem in de kruising kopte: 1-1. Direct na het doelpunt creëerde FC Aalsmeer kansen op de voorsprong, maar gelukkig voor AMVJ gingen deze pogingen er niet in.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen FC Aalsmeer en AMVJ in steeds grotere ruimtes te voetballen, waardoor de toeschouwers een open wedstrijden kregen te zien waarbij beide ploegen kansen kregen op de winnende treffer. Aan de kant van de Amstelveners kreeg Perri een aantal mogelijkheden op een doelpunt, maar de bal ging maar niet tegen de touwen aan. FC Aalsmeer kreeg via Valies en De Vreugd nog twee kansen op de treffer. De stand bleef echter op 1-1 steken, waarover AMVJ en FC Aalsmeer allesbehalve ontevreden waren.

Verdonkschot is redelijk content met wat zijn elftal tegen AMVJ liet zien. “We waren in de eerste twintig tot vijfentwintig minuten de bovenliggende partij, maar dan moet je wel een doelpunt maken”, stelt hij. “Dan krijg je in de tegenaanval de deksel op je neus en moet je komen. We hebben het in de tweede helft echter goed opgepakt en verdiend een punt aan dit duel overgehouden.”

AMVJ-hoofdcoach Ricky Kumar paste zich aan de tegenstander aan. “FC Aalsmeer heeft een groot veld, waardoor we niet de druk konden zetten wat we normaal wel doen. Daarom besloten we in te zakken en op die manier tot aanvallen te komen. Ik kan de jongens allerminst verwijten dat ze niet hard hebben gewerkt. Naar de wedstrijd gekeken was een gelijkspel de terechte uitslag.”

Tekst: Jordi Smit