Home / Algemeen / Facebook-bericht legt basis voor terugkeer van Anouar Lakbila naar De Dijk (zaterdag)

Facebook-bericht legt basis voor terugkeer van Anouar Lakbila naar De Dijk (zaterdag)

Begin deze maand deelde Anouar Lakbila op zijn Facebook een foto van vijf jaar geleden, toen hij met De Dijk A1 kampioen werd. De tekst erbij: “snel weer overdoen?” Dat kan snel genoeg gebeuren. De 23-jarige middenvelder van SDZ wordt straks bij het zaterdagelftal van De Dijk namelijk herenigd met zijn oude ploeggenoten.

In een week tijd viel alles samen. Allereerst kwam Lakbila na een gesprek met SDZ-trainer Kai Meeuwsse erachter dat het voor hem beter is om ergens anders veel minuten te maken. Vervolgens ontmoette hij in het weekend tijdens het uitgaan toevallig een paar oud-spelers van De Dijk en de volgende ochtend zag Lakbila de desbetreffende foto voorbij komen. “Ik kreeg een herinnering van Facebook: precies vijf jaar geleden gebeurde dit. De A1 (waar hij in speelde, red.) en B1 werden vlak na elkaar kampioen. Die twee lichtingen konden het heel goed met elkaar vinden, dat is nog steeds zo, en vormen nu de Zaterdag 1. Daardoor begon het toch te kriebelen.”

Via WhatsApp stroomden de foto’s uit die tijd binnen in de hoop hem te overtuigen van een terugkeer. Afgelopen week stond de middenvelder voor het eerst sinds zijn vertrek, vier jaar geleden naar HBOK (waar hij twee seizoenen speelde en daarna twee jaar SDZ, red.), weer op het veld van De Dijk om mee te trainen. Lakbila had toevallig nog een trainingsoutfit in zijn kast liggen. “Die had ik meegenomen en iedereen zei gelijk: het staat je perfect. Gelukkig pas ik het nog”, glimlacht hij. “Het tenue vind ik ook één van de mooisten op de velden.”

Wel stelde Lakbila één belangrijke eis. Hij zou alleen komen als de Amsterdammers kunnen strijden om de bovenste plekken van de zaterdag derde klasse A. Trainer Ron Stoffels verzekerde hem dat. “Ik heb ze het hele jaar gevolgd en ze missen een klein beetje ervaring of power om die stap te maken. Ik weet zeker dat ze het allemaal kunnen om in de top mee te draaien. Misschien moet ik dan één van de jongens zijn die het laatste zetje geeft.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend