‘Fantastisch’ JOS doet zichzelf tekort met doelpuntloos gelijkspel

Je kan nog zo goed spelen, maar als de bal er niet in wil, ga je ook niet winnen. Die pech zat JOS/Watergraafsmeer op zaterdagavond dwars tegen EDO. De ploeg van Roy van der Mije bleef steken op een 0-0 gelijkspel en leed daardoor het eerste puntverlies als koploper in de zondag eerste klasse A.

“Het was de beste wedstrijd van het seizoen. We hebben echt fantastisch gespeeld”, loofde teammanager Jeroen Vonk. “We hebben een kans of twintig gecreëerd. Voor wie? Ik denk dat iedereen wel voor het doel is gekomen. Elke keer zat er een been of rug in de weg en de keeper van EDO (Yorinn Albers, red.) had een werelddag met allerlei reddingen.”

Vonk haalde zelfs een anekdote van wijlen Ad van der Graaff (oud-voorzitter van KBV, red.) aan om de wedstrijd mee samen te vatten: neuken zonder klaarkomen. “We wilden het soms wel allemaal erg mooi doen. Het leek meer op breien dan echt uithalen. Al zat het nu ook niet mee.”

Het positieve was dat JOS/Watergraafsmeer duidelijk de klok sloeg en meer had verdiend dan het ene punt. “Wij hebben laten zien wie er de baas was. EDO kwam voor een punt en heeft dat gekregen.” Terwijl veel spelers nog in de teleurstelling zaten, keek Vonk al vooruit. “Het vertoonde veldspel biedt veel vertrouwen. We vinden elkaar blindelings. Ik sta soms echt te genieten langs de lijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)